Vikings rookie minicamp 2014 - Az 1.nap összefoglalója

Rookie Minicamp_1Tegnap elkezdődött a három napon át tartó Rookie Minicamp, ahol a csapat újoncai mutathatják meg mit tudnak. Május 16-18 között zajlik a Minnesota Vikings Rookie Minicamp-ja, ahol a drafton kiválasztva, újonc szabadügynökként és meghívott játékosként újoncok mutatják meg tudásuk legjavát a csapat edzőinek.

Ez az első hivatalos foglalkozás a DRAFT után, ahol már mint csapattagok nyújthatnak minél jobb teljesítményt. Ez a foglalkozás három napig tart, jelen esetben május 16. (péntek) és május 18. (vasárnap) között. Ahogy már eddig is, most is végigkövetjük a Vikings teljes előszezonját, nem maradunk le semmiről és így ti is naprakészen lesztek a csapattal kapcsolatban.

Íme néhány jegyzet az első napon történtekről, ahol voltak máris kiemelkedő teljesítmények és nem feltétlen azoktól akiktől várták.

Mint, ahogyan az lenni szokott az újonc irányítók esetében, felfedezhetünk kisebb mechanikai problémát a dobásban, mozgásban. Ezt nem lehet hibaként felróni, hiszen most teljesen más rendszerben gyakorolnak, mint az egyetemen. Teddy Bridgewater-nél is úgy gondolták, hogy lesznek ilyen kezdeti akadozások, ám meglepődve tapasztalták, hogy nem volt. Jól mozgott a pályán és labdái is jók voltak. Nem dédelgette feleslegesen a játékszert, gyorsan és hatékonyan passzolt célpontjainak, kivéve kétszer, de ne lőjük le előre a dolgokat. A gyors labdaeldobás volt az oka, hogy egyetemen nagyon kevésszer tudták megütni őt a line of scrimmage mögött.

AC Leonard máris elkezdte a villogást. A Tennessee State-ről UDFA-ként érkező TE szép elkapásokat mutatott be és a route-okat is jól futott meg. Gyakori célpontja volt Bridgewater-nek és Partridge-nek (UDFA irányító a Missouri Western-ről). 

Jabari Price-nak még tanulnia kell, mert ma többször is eredményesek voltak mellette az elkapók. Leginkább Adam Thielen-el nem bírt, aki rendre megcsinálta mellette az elkapásokat. 

Elkapók közül az előbb említett Adam Thielen és Kain Colter emelhető ki a mai napról. Szép elkapásaik voltak és gyakran, talán túl könnyen is lerázták védőjüket.

Antone Exum bemutatkozott Bridgewater-nél, aki a pénteki napon az irányító egyik labdáját kapta el. A safety poszton játszó játékos sérülése miatt a hatodik körig csúszott, de mi megadtuk neki a lehetőséget, reméljük él vele, a jelek szerint igen. Persze nem csak Exum-nak jutott ki Teddy labdáiból. Egy rossz dobás következtében Kendall James tudta megszerezni az irányító passzát. James egész edzésen jól mozgott és több nagy játéka közül ez volt az egyik. 

A jelek szerint jó benyomást tettek a játékosok az edzőkre és holnap (szombat) tovább folytatódik az újonc edzőtábor. Egyetlen foglalkozásból nem lehet levonni messzemenő következtetéseket, így azt mondom ne is szaladjunk nagyon előre. Hosszú még a félkészülési időszak.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com