Perelnek a visszavonult Buccaneers cheerleaderek

A holtszezonban visszavonult a Buccaneers cheerleadereinek pár oszlopos tagja. Ám akik azt hitték, nem is fognak róluk többet hallani, igen csak tévedtek. A visszavonuló szurkolólányok ugyanis most beperelték a klubbot, mert az, nem fizette ki számukra a minimálbért.

A mazsorettek kollektíven perelik a Bucs-t. Akik elmondták, hogy korábbi csapatuk 100 dollárt fizetett nekik hazai mérkőzésenként, valamint még némi aprót, ha részt vettek egyéb rendezvényeken. Melyek között azért volt kötelező jellegű, és ingyenes is.

A fő problémája a pereskedő lányoknak az, hogy az órabérük 2 dollárra jött ki, Florida államban a minimálbér pedig 7,79 dollár volt 2013-ban. Nem a Buccaneers van egyedül ilyen helyzetben, hisz a múlt hónapban a Buffalo Bills cheerleaderei függesztették fel minden jellegű tevékenységüket, a csapat állítólagos, tisztességtelen munkahelyi körülményei miatt. De persze az ő perükben, is a pénzen van a hangsúly.

Szakértők szerint, csak idő kérdése egyébként, hogy mikor látunk ebből tömeges pereket. Hisz a liga legtöbb csapata nevetségesen alul fizeti szurkolólányait. Pedig korábban már mi is említettük, hogy az amerikai filmek, üresfejű, rosszindulatú pom-pom lányaitól eltérően, a valóságban ezek a lányok egy nagyon komoly többszintes szűrőn mennek keresztül. Többségének egyetemi végzettsége van, és nagyon komoly, atletikai sport illetve tánc múlttal rendelkeznek.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com