A kép sokat elárul Ricky Proehl holtszezonjáról

Amikor elkezdődött, a Carolina Panthers elkapó edzője végignézte csapatának hatalmas átalakítását - az első négy elkapó távozott. Amikor a por leülepedett, csak Toney Clemons és Kealoha Pilares volt az egyetlen elkapó a névsorban, akinek volt elkapása az NFL-ben.

"Azt reméltem edzőként, hogy újra aláírunk ezekkel a srácokkal, és a jó dolog az, hogy mind vissza akart jönni. Ez az, ahol a pénzügy jön számításba. Nem hozhatsz mindenkit vissza. Ez nem jött össze, és nem írtunk alá velük."

Ez késztette arra, hogy parttól partig utazzon, azért, hogy megtalálják a következő nagy elkapóját a Carolina-nak. Legtöbbször egyedül utazott. Néha csatlakozott hozzá a támadó koordinátor Mike Shula vagy a főiskolai felderítő igazgató Don Gregory. 

"Imádtam ezt a felelősséget. Örülök, hogy lehetőségem volt ezt megtenni." mondta Proehl. "Végső soron Dave Gettleman hozza meg a döntést, de örülök annak, hogy kikérte a véleményem. Végül is nagy játékost szeretnénk, de szeretnénk egy nagy ember, aki szereti a játékot, és szeret versenyezni. Ez az, amit az utazás alatt csináltam. Megérteni, hogy kik ők, és mit akarnak elérni. Azokat a dolgokat, amiket nem látni a filmeken." 

"Ez volt az elmúlt tíz év legtehetségesebb draft csoportja elkapók tekintetében." mondta Proehl.

Amikor elment a Florida State-re, Proehl látta, amit látnia kellett.

Kelvin Benjamin egy jó első benyomást tett rá.

"Áhítattal néztem a méretét, és azt a képességét, ahogy elkapja a labdát. Labda a háta mögött, labda alacsonyan, labda magasan - ő olyan, mint egy porszívó. Elkapta, és még csak nem is gondolt rá. A labda eltűnik a kezében. Van egy hatalmas elkapó sugara. Csak dobd be a általános területre, és ő megcsinálja."

Benjamin személyisége is tökéletesen illeszkedik.

"Kelvin egy önzetlen játékos. Ő nem fogja azt mondani, hogy vezetni fogja a csapatot az elkapások számában. Ő csak meg akarja nyerni, és ahogy tud, segíteni. Ez az, amit szeretek benne."

Aztán az újonc minicamp edzés alatt megint ott állt áhítattal, amikor Kelvin Benjamin felkelt, és elkapta a labdát a levegőben hatalmas kezével.

"Úgy nézd meg ezt a képet, hogy ez az, amit láttam a pre-draft-edzés során." mondta Proehl. "És most ott csinálja a mi back yard-unkon. Mindenki láthatja. Ez olyan nekem, mint egy büszke apának. Csodálatos."

Benjamin az új, csillogó első körös pick, de ő csak egy része - bár igen nagy része - a Panthers új elkapó alakulatának. 

Csatlakozott elsőévesként Jerricho Cotchery-hez, Jason Avant-hoz és Tiquan Underwood-hoz, akik mind szabad ügynökként érkeztek. 

Emellett vannak fiatal, nem bizonyított elkapók mint Brenton Bersin, Marvin McNutt, Tavarres King, De'Andre Presley és a közelmúltban szerzett draftolatlan szabad ügynök Philly Brown és Marcus Lucas.

A wide receiver alakulat eseménydús holtszezonon van túl, és ez lehetővé teszi majd az eseménydús edzőtábort. 

"Ez egy nagyszerű lehetőség. A nulláról indulsz." mondta Proehl. "Elvesztettük mindenkit. Elvesztettünk néhány nagyszerű játékost. Mindannyian éhesek a bizonyításra. Ez egy nagyon küzdelmes edzőtábor lesz. Nincs meghatározott kezdő ebben a csoportban. Már van 12 srácunk, és mindegyiknek nem fog sikerülni. De mindenki ott lesz, és kap egy lehetőséget.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu