A Bucs safety depth chartja

Lovie Smith eddigi hátsó védelmi alakzatai nem attól voltak erősek, hogy hemzsegtek bennük a sztárjátékosok. Az egység erősségét mindig is a csapatmunka jelentette. Ehhez persze elengedhetetlen a pozíció minőségi mélyítése. A safety poszton nálunk is ez történt.

Összehasonlításképpen így nézett ki a tavalyi sorrend a safety-k között:

SS: Mark Barron

FS: Dashon Goldson

3. Keith Tandy

4. Ahmad Black

5. Cody Grimm

Az idei pedig így:

SS: Mark Barron

FS: Dashon Goldson

3. Keith Tandy

4. Major Wright

5. Kelcie McCray

Lényegében itt mutatta be Lovie Smith, hogy egy apró változtatás is milyen sokat jelenthet. Major Wright leigazolása egy olcsó és okos döntés volt. Mindenki azt rebesgette illetve rebesgeti, hogy Wright tulajdonképpen a már-már liga fekete bárányának kikáltott free safety, Dashon Goldson helyére érkezett. Nos véleményem szerint ez nem így van. Egész egyszerűen abból adódóan, hogy ő inkább a strong safety szerepkörében van otthon. Ráadásul azt gondolom senki sem hagyta figyelmen kívül, hogy az egyébként jól játszó Mark Barron is azért elő-elő fordul, hogy sérült. Arról már nem is beszélek, hogy Barron passz elleni védekezésében és zóna váltásaiban néha-néha becsúszik az a fránya hiba. Persze itt nem a mérkőzést használt WC papírral egyenértékűvé tévő hibákról beszélek. Mégis Barron bármilyen jókat ütközik is, játékában kisebb fajta hullámvölgyeket véltem felfedezni az elmúlt évben. Persze kérdés, ez mennyire volt neki és mennyire a tavalyi stábnak köszönhető. Na de ha továbbra is elő fog ez fordulni, olyankor baromi jó lesz nekünk Major Wright, aki akár még kezdő szinten is tud strong safety-t játszani, megadva ezzel a pozíció abszolút állandóságát.

Keith Tandy nem tud csoda dolgokat. Szóval nem fogja a Napot fagyivá változtatni. Viszont az ő játékának véleményem szerint egy erőssége van. Tudja játszani egy viszonylagosan jó szinten mindkét safety pozíciót. Ez azért abszolút nem mindegy, amikor az edző cserén gondolkodik.

Dashon Goldson-t már korábban is kiveséztük. Goodell az olyan látványosan játszó játékosokkal próbál példát statuálni, mint ő is. Sebaj! Mint olvashattátok korábban, Goldson dolgozik az ügyön.

Szegény Kelcie McCray-ről meg nem is tudom mit mondjak. Őt még Schiano hozta a csapathoz. Korábbi mesterünknek e téren bármennyire is voltak jó húzásai, Kelcie nem tartozik közéjük. Talán a citromdíjamért megküzd majd.

A közvélemény kutatás azt mutatja egyébként, hogy a szurkolók zöme erősebbnek érzi a Lovie Smith féle safety névsort. 97%-uk mond igent, míg csak 3% szerint lett gyengébb a keret ezen a poszton. Azt hiszem nekem is el kell vegyülnöm a 97 %-os sokadalomban.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com