Sean Payton dicséri a Bucs tavalyi támadó játékát

Nehéz fejvakarás nélkül elmenni a New Orleans Saints tapasztalt vezetőedzőjének, Sean Payton-nak a nyilatkozata mellett, melyben a Tampa Bay Buccaneers tavalyi támadó játékát dicséri.

“A tavalyi évad második felében a Bucs úgy futtatta a labdát,mint senki más az NFL-ben. Nem ismerem a statisztikákat, de úgy éreztem egyre jobb volt a támadófal, az irányító és a fullback munka.”

A nyilatkozat persze hízelgő, csak az a baj, hogy mindenki az alábbiakat szegezi Payton nyilatkozatának: A Bucs tavaly az utolsó volt a megtett yardok tekintetében. A sikeres támadójátékok yard átlaga 4,5 volt, míg a futásoké 3,8 és a futások tekintetében a 26. volt csapatunk.

A támadófalunkat tavaly a 31. helyre sorolták és Glennon bár újonc szinten kiváló, liga szinten éppen, hogy csak jó teljesítményt nyújtott.

Fullback munka? Nehéz bármi hízelgőt is mondani róla. Ha így lett volna bizonyára Lovie Smith jobban ragaszkodott volna a szabadügynök piacon csapatot váltó és éppen Sean Payton csapatában landoló Eric Lorig-hoz.

Persze lehet hogy Payton egy novemberi összefoglalót látott csapatunkról, mert akkor valahogy tényleg minden ment. Aztán se előtte, se utána. Viszont egyet nem hinnék. Azt, hogy Sean Payton csak úgy nyilatkozgat össze-vissza. Ha kimondta, biztos így is gondolja. És ha tényleg így gondolja, akkor az tényleg hízelgő, hiszen nála a támadások terén tapasztaltabb és legfőképp sikeresebb vezetőedző kevés van a ligában.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com