Mennyire rossz fiúk a Kalózok?

Amikor van egy kis szünet az NFL-ben a vezetőedzők imára kulcsolják kezeiket. Persze van közöttük buzgó keresztény is, de az ima igazi oka, hogy nem szeretnék viszontlátni a médiában, ahogy a csapat egyik – ne adja Isten meghatározó- játékosát a rendőrök éppen úgy tuszkolják a járőrkocsiba, mint sintérek a kóbor kutyát.

Pedig van erre példa bőven. És a rossz példa ragadós. Csapatunknál momentán, ha 2000 óta lajstromba vesszük a letartóztatások számát, kereken 30-nál meg is állunk. Van itt aztán minden. A letartóztatások általános okai a különféle családon belüli- néha kívüli- erőszakok, ittas vezetések, de természetesen ennél színesebb a kép.

A Bucs legutóbbi balhékirálya ugyebár Mike Williams volt, akinek az esetében Lovie Smith úgy döntött, hogy nem hajlandó szabadságát térden állásban eltöltött rózsafüzér morzsolással tölteni, inkább megszabadul tőle.

De volt más is az elmúlt időszakban. Nem kell messzire menni, csak ez év januárjáig. A szezon bár még tart, csak nem a Bucs a számára és mindjárt két játékost is letartóztatnak. Akeem Spence marihuána birtoklás miatt, Michael Hill pedig egy szórakozóhelyen kialakuló tömegverekedésben alkotott szerepe okán próbálja fel a biztos urak karperecét. De pl. azelőtti évben Eric Wright ittas járművezetése és DaQuan Bowers jogosulatlan fegyverviselési ügye borzolta a kedélyeket.

Igen, a Kalózok rossz fiúk. Mégsem a legrosszabbak. A 30 letartóztatással e kétes értékű top listán még dobogóra sem kerültünk. “Csak” az ötödik helyet sikerült ezzel megcsípni. A lista egyébként így néz ki a 2000-től napjainkig terjedő időszakban:

Letartóztatások száma Csapat
legalább 30 Minnesota (44)
Cincinnati (41)
Denver (37)
Tennessee (33)
Tampa Bay (30)
20-29 között Miami (28)
Kansas (28)
Jacksonville (28)
Cleveland (27)
San Diego (26)
Indianapolis (25)
Chicago (25)
Seattle (20)
New Orleans (20)
16-19 között Pittsburgh (19)
Oakland (19)
washington (18)
Atlanta (18)
Detroit (17)
Green Bay (17)
Carolina (17)
Baltimore (17)
San Francisco (16)
New England (16)
10-15 között New York Giants (15)
Buffalo (15)
Dallas (14)
New York jets (13)
Philadelphia (12)
Arizona (12)
10 alatt St.Louis (9)
Houston (9)

 

Az Indianapolis Colts esetében bizonyára benne van a csapat tulajdonosának, Jim Irsay-nek a letartóztatása is, aki  egy alkalommal úgy érezte, mindenféleképp ellen kell szegülnie egy személyét érintő rendőri intézkedésnek.

Itt tehát tulajdonosok és sportolók százai együttesen próbálják megértetni a nagyérdeművel, hogy mennyire távol is vannak ők Pierre de Coubertin eszméitől. Történjék azonban bármi is a pályán túl, az amerikai futball és azon belül is az NFL, a világ leglátványosabb sportja marad.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com