A Panthers secondary tanulásra éhes

A holtszezonban igazolt Roman Harper, Thomas Decoud és Antoine Cason 20 NFL-ben eltöltött év tapasztalatát adja a Panthers védekező backfield-jének.

A defensive back Tre Boston és Bene Benwikere draftolásával a Panthers-nek van két olyan játékosa, akik alig éltek 20 NFL szezont.

De a megbeszéléseket vezető secondary edző/passz védekező koordinátor Steve Wilks előtt a veteránok és újoncok egyenjogúnak érezhetik magukat.

"Az egyik dolog, amiről beszélek az ülésteremben, különösen az év ezen szakaszában,az az, hogy "Tanulj úgy, mintha nem tudnád," mondta Wilks. "Nem érdekel, hogy ha Roman Harper vagy, aki már a bajnokságban van egy ideje, nyert Super Bowl-t és Pro Bowl játékos. Mikor eljutunk oda, tanulni kell, ha nem tudod."

Nem meglepő, hogy Boston és Benwikere csupa fül az üléseken, különösen azután, hogy Melvin White és Robert Lester jelentősen hozzájárultak a Panthers secondary utolsó szezonjához draftolatlan újoncként.

"Rengeteg tudást és információt adtak át nekem." mondta Benwikere. "Az egyetemen megmondják, miért csinálj bizonyos dolgokat, de nem mindig érted meg a dolgok lényegét. Ezek az edzők remek munkát végeznek, elmondják neked, hogy miért játsszuk azt a bizonyos technikát, és hogy az milyen előnyökkel jár."

Amikor Cason-t, a 7. szezonját kezdő cornerback-et megkérdezték, hogy mennek a dolgok az új csapatánál, gyorsan lényegre tért.

"Minden rendben. Igazán jó hangulat van." mondta Cason. "Örülök, hogy itt lehetek minden nap, boldog vagyok, hogy ide jöhetek, és darálhatok, boldog vagyok, hogy dolgozhatok, boldog vagyok, hogy jobb lehetek. Mit tehetek, hogy jobb legyek? Mit tehetek, hogy segítsem ezt a csapatot? Ez a hozzáállás."

Első hallásra kissé meglepő szavak a tapasztalt veterántól, de aztán Harper, a 9. szezonját kezdő safety sem maradt csendben.

"Minden nap jobbnak kell lenni," mondta Harper. "Ha nem javulsz, akkor egyre rosszabb leszel. Mindenki azt mondja, ez egy közhely, de nagyon igaz. Egy nap sem mehetsz biztosra."

"Ezeknek a srácoknak van tapasztalata, és tudják, mit jelent profinak lenni," mondta Wilks. "Ezek a srácok nagy segítségek számomra a szobában, mert tovább viszik az öltözőbe, amit mondok. Jó irányba haladunk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu