Harc a Giants rosterért - Offense II.

Tight end: Larry Donnell vs Xavier Grimble

Adrien Robinson helye biztosnak mondható (mégiscsak egy negyedik körös draft cetlibe került a megszerzése) és egy rutinos játékost is meg fogunk tartani Kellen Davis személyében (nem hiszem, hogy Daniel Fells lesz a befutó), így Larry Donnell és Xavier Grimble harcolhat a harmadik roster helyért. Donnell tavaly remek előszezon után kiharcolta magának a csapatban a helyét, de a tétmeccseken nem volt már nagy hatása a játékra. Nagy méretekkel rendelkezik, elsősorban blokkolásban hasznos. Grimble idén vág neki a profi világnak, de egy év NCAA lehet még nem ártott volna neki. Ez be is bizonyosodott, hiszen senki sem draftolta, így került UDFA játékosként New Yorkba. Pont emiatt gondolják úgy, hogy még sokat tud fejlődni és az NFL-ben sokkal jobb karrier várhat rá, mint egyetemen.

Jelenleg nehéz megmondani kitől mit várhatunk, mindkettejükben van fantázia. Donnell mérete miatt lehet vonzó, tavaly augusztusban pedig rendkívül nagy szívósságról tett tanúbizonyosságot mikor sérülten is pályára lépett. Grimble-ben nagyobb fejlődési potenciál lehet, plusz egy college év után, 2015-ben akár a draft második napján is elkelhetett volna. Ez nem így lett, azonban elképzelhető, hogy idén a gyakorlócsapat marad neki és jövőre újabb esélyt kap a bizonyításra.

OL: James Brewer, Eric Herman

Komoly átalakulások alatt van a támadófal, de szó se róla a tavalyi borzalmas teljesítmény után szükség is van az OL helyrepofozására. Ennek érdekében érkezett Geoff Schwartz, J.D. Walton, Weston Richburg, Charles Brown és John Jerry is. Ez 5 új játékos, ami azt jelenti, hogy a megmaradt tavalyi állományból néhányan felköthetik a gatyát. Magas fizetése miatt Will Beatty maradása garantált, Chris Snee megpróbálkozik a visszatéréssel, Brandon Mosley pedig végre megkaphatja esélyét a bizonyításra. A lehetőségek tehát alaposan leszűkültek, egy, vagy a sérülések miatt maximum két játékos kerülhet be az 53-as keretbe.

Erre a legnagyobb esélye James Brewernek van. Negyedik évét kezdi, guard és tackle poszton is bevethető, igaz a fal belsejében talán valamivel jobb teljesítményre képes. Nem vagyok tőle elájulva, tavaly bemutatta, hogy mindössze csere lehet belőle. 1-1 jó mérkőzése volt ugyan, de a szélen bármikor meg tudják kerülni a pass rusherek és a futást sem segítette kellőképp. Nagyon meglepődnék, ha hosszútávon kezdő szinten tudna teljesíteni, legkésőbb a szezon végén vélhetően távozik.

Eric Hermant remek választásnak tartottam a tavalyi draft hetedik körében, de az újoncok közül egyedül ő került a gyakorlócsapatba (az idény végén egy mérkőzésre aktiválták). Idén is a practice squadra van a legnagyobb esélye. Hogy miért? Ezen a szinten jó minőséget képviselő játékos, aki még eltölthet ott egy évet és sérülés esetén nyugodt szívvel lehet aktiválni. Esetleg Snee korai kidőlése esetén tudom elképzelni, hogy az első héttől az aktív csapat tagja legyen. Persze leírni nem szabad, ereje a profik között is elegendő lehet, játékintelligenciája pedig mindenképp átlagon felüli. Idén még előfordulhat, hogy türelmesnek kell lennie, de egy év múlva eljöhet az ő ideje is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: zimbio.com

Címkék: newyorkgiants