A Bengals 115 millió dollárért hosszabbított Andy Dalton-al

A mai napon a Cincinnati Bengals hatéves, 115 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a csapat irányítójával Andy Dalton-al. Később kiderült, hogy tulajdonképpen egy 96 millió dolláros szerződésről van szó amely a playoff szereplésen alapuló eszkalátorok esetén érheti el a 115 millió dollárt.

A jelenleg 26 éves irányító most lép újonc szerződésének utolsó évébe így most már a 2020-as szezon végéig profi szerződéssel rendelkezik. Hatalmasat fog ugrani Dalton bankszámlája hiszen második körös játékosként 5,2 millió dolláros szerződést kapott a draftolását követően.

Dalton-t már eddig is sokan támadták mert eddigi pályafutása során elvesztette mindhárom playoff mérkőzését. A rájátszásbeli mutatója tényleg katasztrofális hiszen egy touchdownt és hat interceptiont szerzett a playoff mérkőzéseken.

Rájátszásbeli mutatója ellenére azért az nem elhanyagolható, hogy mindegyik évben bejuttatta a Bengals-t a rájátszásba és csak Dan Marino és Peyton Manning szerzett több touchdown passzt pályafutásának első három évében.

Az új szerződés felépítése nagyon fontos mert a San Francisco 49ers irányítója Colin Kaepernick is idén írta alá az új, 126 millió dolláros szerződését de hiába a magas összeg csak 12.3 millió dollár a teljesen garantált rész. Ez azt jelenti, hogy Kaepernick-nek végig magas szinten kell teljesíteni, hogy meg tudja közelíteni a szerződés által kínált maximális keresetet.

A szakértők szerint Dalton szerződése is hasonlóképpen épülhet fel de az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak az értesülései szerint a Bengals irányítójánál magasabb teljesen garantált összeget határoztak meg.

(nfl.com, Fotó: bengals-talk.com, isportsweb.com)