Fűzővel kifelé! mobilalkalmazás

A Fűzővel kifelé! weboldal a héten elindította a mobilalkalmazását amelynek promótálásában az NFL Hungary is részt vesz. Az alkalmazás folyamatosan frissülni fog a legfrissebb hírekkel így a letöltésével az NFL egyetlen fontos eseményéről sem fogsz lemaradni. Az FK saját hírei mellett az NFL Hungary bejegyzései is megjelennek majd az applikációban.

A program leírásáért és a részletekért kattints a továbbra!

A terv az volt, hogy létrehozunk egy magyar nyelvű, okos telefonra letölthető hírfolyamot, amely mentesíti az NFL rajongót a keresgélés és szelektálás folyamatától. Nekem van facebookom, twitterem, minden, amivel közelebb hozhatom magamhoz kedvenc sportomat. Na meg vele együtt rengeteg szemét is, ami egyáltalán nem érdekel. Mi ezt akartuk kiküszöbölni (nyilván teljes mértékben nem lehet, de igyekszünk). Teljes szabadságot akarunk nyújtani a felhasználónak.

Elkezdtünk valamit és az első lépéseket sikerült is megtenni.Android telefonra és tabletre az appunk már hétfőre elkészült, de mint mondtam, mi is most tanulunk mindent. Ugyanis, mint kiderült, nem olyan egyszerű feltölteni valamit a Play Áruházba, mint azt gondoltuk. De most már itt vagyunk, és lássuk, hogy is működik:

Az első elindítást követően megjelenik a 32 csapat listája: itt ki lehet választani a kedvenc csapatot, vagy csapatokat. Ezen persze később lehet módosítani, hozzáadni vagy elvenni. A kiválasztott csapattal kapcsolatos hírek pedig a Csapat hírek menüpontban, szelektálva elérhetőek lesznek.

Az applikáció 4 fő elemből áll: Hírek, Csapat hírek, Blog és Kedvencek. A Hírek menüpontba belekerül az összes hír, amit a szerkesztők megosztanak. Itt egyszerűen rámegyünk a hírre, majd jobbra-balra lapozva végigböngészhetjük az egészet. Vagy a bal alsó "Hírek" menüpontra "kattintva" elérhető lesz az egész listanézetben (ebben az esetben a jobb/baloldalon lévő kis, zölddel bekarikázott nyilacskával lehet haladni).

Természetesen, egy-egy érdekesebb hír esetében lehetőség van azt archiválni, és a Kedvencek menüpontban bármikor visszaolvasható!A Csapat híreknél, mint már írtam, csak és kizárólag a kiválasztott csapat hírei jelennek majd meg. Természetesen itt is van lehetőség az archiválásra. A beállítások, archiválás és az észrevételek elküldése a telefonon lévő menügombbal lesz elérhető.

Külső, amerikai forrásból sikerült tabellákat, statisztikákat beintegrálni, de ennek hatékonysága csak a szezon kezdetekor fog kiderülni (Ez a fenti menüsor "Csapat" részében lesz elérhető). ABlog részben pedig elérhető az általunk írt összes cikk. Beépítettünk még egy közösségi részt is, ahol facebbok, vagy twitter fiókkal lehet elérni a mi facebook/twitter csatornánkat.

 

Update!

- Sikerült orvosolni a menü gomb problémát! Most már valamennyi készüléken elérhető (a helye változó, nekem egyik készüléken majdnem közép, míg a másikon a jobb szélen). 
- Megoldottuk a videó lejátszást is. 
- Illetve további apróbb módosításokat is végeztünk.


Továbbá: 
- Windows telefonokra is lassan megkezdjük a fejlesztést, köszönhetően egy segítőkész olvasónk segítségének! 
- Folyamatosan dolgozunk az iOS verzión. De annak kijövetelének sebessége az android letisztultságától függ. Épp ezért küldjetek nekünk minél több észrevételt. 
- Valamint egyik felhasználónk jelezte, hogy Blackbarry telefonon fut az app. Igaz, meg kell kicsit hackelni. 

Tervezett fejlesztések: 
- Csapatválasztásnál elég lesz az adott sorra bökni, nem kell a checkboxot keresgélni. 
- A szokásos tippjátok szezonkezdésre szeretnénk az applikációban is elérhető lenne (ötleteket szívesen fogadunk). 
- Illetve az értesítés kiküldő funkciót is most próbálgatjuk. Erről is jöhetnek az észrevételek akár itt, akár a blogon.

Továbbra kérünk benneteket, hogy minél több észrevételt küldjetek nekünk. Legyen az akár dicséret, akár kritika. Belekezdtünk valamibe, ami véleményem szerint jó, egyszerű, kényelmes, de azért nem áltatjuk magunkat. Van még rajta mit fejleszteni és ebben kérjük a segítségeteket, ugyanis egy folyamatosan fejlődő project, és szeretnénk hétről hétre jobbá, egyszerűbbé, kényelmesebbé, felhasználóbarátabbá tenni! Ebben pedig csak Ti tudtok nekünk segíteni. Akinek van menü gombja, azt azon keresztül küldheti el a panaszait a fejlesztőknek, de itt is, a kommentek alatt is várunk minden észrevételt.

Az alkalmazás elérhető itt:

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.abydos.nfl

Vagy a Play áruházban egyszerűen csak rákerestek az "FK! Going Deep"-re.

Valamint:

Az applikációnk egyelőre csak Android okos telefonon vagy tableten üzemel. Dolgozunk az iOS verzión is, de köszönhetően az Apple üzletpolitikájának, ez nem lesz sétagalopp. Nem is a kötelező 100 dolláron van a hangsúly, hanem a 3-4 hetes ellenőrzési folyamaton (az androidnál legfeljebb 48 óra). Így sajnos ezzel kapcsolatban nem tudok megközelítőleg sem pontos dátummal szolgálni, de minden tőlünk telhetőt megteszünk!

Címkék: alapszakasz