Beharangozó: Panthers - Lions (2. hét)

Miután megszerezte a szezonnyitón a győzelmet a Tampa Bay ellen, a Panthers alig várja, hogy Bank of America Stadium-ban pályára lépjen vasárnap, a régóta várt hazai szezonnyitó mérkőzésen a Detroit Lions ellen.

A Carolina csapatánál azt remélik, hogy 2-0-al sikerül kezdeni a szezont, az első alkalommal 2008 óta. Ehhez azonban javítani kell a múlt heti teljesítményen, mivel a robbanásveszélyes Lions csapata lesz az ellenfél, akik a múlt héten 35-14-es győzelmet arattak a New York Giants ellen. 

NEWTON VISSZATÉR: Miután inaktív volt a szezon-nyitón egy borda sérülés miatt, az irányító Cam Newton készen áll, hogy a 2014-es szezonban először pályára lépjen. 

Izgatott? Naná. 

"Ha megvan a lehetőségem, hogy végre játszhatok, akkor az utolsó dollárodba is fogadhatsz, hogy izgatott leszek." mondta Newton. 

A Panthers-nél örülnek, hogy a franchise-irányító visszatér a center mögé. A holtszezonban történt boka műtétet és az előszezonban elszenvedett bordasérülést nehéz volt leküzdeni, de Newton bízik benne, készen áll a játékra, mindenféle hátráltató tényező nélkül. 

Csakúgy, mint a múlt héten, amikor a tartalék Derek Anderson irányította az offense-t, a támogató személyzetnek, különösen a nagy embereknek az elején, meg kell védenie Newton-t, hogy segítsenek neki akklimatizálódni az alapszakasz játék sebességéhez. 

"Biztos vagyok benne, hogy nem akar (Ndamukong) Suh-tól, (Nick) Fairley-től vagy bármely másik sráctól ütést," mondta a bal oldali tackle, Byron Bell. "A mi feladatunk, hogy a srácokat távolt tartsuk tőle."

AZ IRÁNYÍTÓ KORDÁBAN TARTÁSA: Csak Peyton Manning és Drew Brees dobott több yardot 2013-ban, mint a Detroit-i Matthew Stafford. 

"Ő az egyik olyan srác, aki bízik a karjában, nem számít, milyen - egy harcos típusú irányító, mondta a safetyThomas Decoud. 

Stafford-nak van oka, hogy bízzon a karjában és a dinamikus elkapó alakulatban, a Panthers tudja, hogy a hatodéves irányító nem is szégyelli bevállalni a downfield passzokat vagy megpróbálni belőni a labdát a szűk helyekre. 

És a Carolina jól tudja, mennyire veszélyes tud lenni, ha menekül a zsebből, és célba veszi a downfield-et (mindkét touchdown-ját a múlt héten a zseben kívülről szerezte). 

"Ő is kimozog a zsebből, és kiterjeszti a játékát," mondta Decoud. "Ezt figyelembe kell venni, és ha menekül, meggyőződni arról, hogy megfelelően védekezünk az elkapókon."

MEGATRON ELLENŐRZÉSE: Apropó elkapók, mindannyian tudjuk, hogy milyen jó az All-Pro wide receiver Calvin Johnson.

"Mindent tud. A fickó egy igazi tehetség," mondta Harper. "Egész nap beszélhetsz arról, hogy milyen nagyszerű játékos."

Egyszerűen fogalmazva, a Panthers-nek minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy vasárnap levédekezze.

"Ez határozottan nehéz. Együtt kell maradnunk," mondta Harper. "Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nagyszerű offense, sok fegyverrel. A saját játékunkat kell játszani, és korlátozni a nagy play-eket."

A LIONS JOBB OLDALI TACKLE HELYZETE: A Detroit egy nehéz helyzetbe került, amikor a kezdő tackle, LaAdrian Waddle megsérült az 1. héten, a Giants elleni meccs elején. A dolgok még nehezebbé váltak, amikor a tartalék Corey Hilliard szenvedett sérülést, és kidölt szezon hátralevő részére.

Ez azt jelenti, hogy a Lions kezdőjátékosa a draftolatlan újonc Cornelius Lucas vagy nemrégiben igazolt Garrett Reynolds lesz vasárnap a Panthers ellen, akik az egyik legtehetségesebb defensive end tandem-mel rendelkeznek Charles Johnson és Greg Hardy személyében.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu