Mérkőzés összefoglaló: Lions 7-24 Panthers

Miután az ellenfél irányítója és a robbanásveszélyes offense feltámadt, egyesek elkezdték leírni a Panthers-t, amikor a Detroit Lions 7-6-ra vezetett a második félidőben.

De a Carolina válaszolt. A Panthers 18 megválaszolatlan pontot szerzett, és a Lions légi támadásait leállítva egy 24-7-es győzelmet aratott vasárnap a Bank of America Stadium-ban. 

"Játszottunk egy fene jó focimeccset ma" mondta Ron Rivera. 

"Bármikor lépsz pályára, és játszol úgy, ahogy mi játszottunk - hét ponton tartod az ellenfelet -, valamit jól csinálsz." 

A győzelemmel a Panthers - sokan kételkedtek ebben az idei holtszezonban - 2-0-al áll, 2008 óta először. 

"Ez egy nagyon megnyugtató érzés," mondta Rivera. 

Az első félidő az óriási védelmi csatáról és mezőnygól lehetőségekről szólt.

A Detroit kicker-e, Nate Freese kihagyott két mezőnygól kísérletet, míg a Carolina kicker-e, Graham Gano egy 29 és egy 53 yardos field gólt értékesített a második negyedben.

A Lions 3rd down mutatója 0/10 volt az első félidőben, és a Panthers is csak 1/7-et ért el. 

A Carolina vezetett 6-0-ra a félidőben, de az állás más lett volna, ha a Panthers cornerback-je, Antoine Cason nem kényszerít ki és szerez meg egy fumble-t a running back Joique Bell-el szemben, amikor a Lions közeledett a red zone-hoz az első negyedben.

"Láttam a labdát, és a szemem felvillant," mondta Cason. "Ököllel keményen odaütöttem a labdára, ahogy csak tudtam, és kijött. Megkerestem a tülekedésben, és csak fedeztem." 

Azt követően, hogy a Carolina 3&out-al kezdett a második félidőben, a Lions lecsapott. Matthew Stafford vezetett egy 8 játékból álló, 63 yardos drive-ot, aminek a végén egy 1 yardos touchdown passzt adott a fullback Jed Collins-nak. 

Miután a csapatok "punt-ot cseréltek", a Carolina egy 8 játékból álló, 72 yardos touchdown drive-al visszaszerezte a vezetést. Cam Newton egy 14 yardos touchdown passzt dobott a wide receiver Jason Avant-nak, amivel a Carolina 13-7-re vezetett 2:30-al a harmadik negyed vége előtt. 

"Ez egy nagy dobás volt tőle, és aztán próbáltam a legjobb tudásom szerint csinálni." mondta Avant. "Touchdown szerezni mindig szórakoztató, az elsőt szerezni egy új csapatban szintén szórakoztató." 

Később a Lions az All-Pro wide receiver Calvin Johnson-nal próbált meg sikereket elérni, de a Panthers készen volt, és várt.

Johnson-t levédekezte a cornerback Antoine Cason és a safety Thomas Decoud, aki elütött egy passzt a levegőben, amit a cornerback Melvin White kapott el. 

"Cason és Decoud megcsinálták a szoros lefedettséget, és megcsinálták a játékot," mondta White. "Én csak ott voltam, hogy befejezzem." 

A wide receiver Kelvin Benjamin elejtett egy gyors passzt az első játékban, a Carolina következő labdabirtoklásánál, de a nagy utat a következő játéknál tette meg.

Newton passzát Benjamin a pálya szélén egy döbbenetes, egykezes, 24 yard-os elkapással szerezte meg. 

A 21 yardos Avant elkapás 3rd&12-nél életben tartotta a drive-ot, és Jonathan Stewart 22 yardos futásával a Carolina az 5 yardos vonalon találta magát. 

Miután a tight end Greg Olsen kiharcolt egy defensive holding-ot az end zone-ban, 3rd&goal-nál, Stewart futott keresztül a védőkön 2 yardos touchdown-t szerezve. 

Newton könnyen megtalálta a wide receiver Jerricho Cotchery-t a két pontos kísérletnél, így a Carolina 21-7-re vezetett a negyedik negyed felénél. 

A Detroit sorsa megpecsételődött a kickoff-nál, amikor a linebacker Ben Jacobs kiütötte a labdát a Lions returner-e, Jeremey Ross kezéből és Gano lecsapott rá.

Gano a drive végén a harmadik field goal-ját is érvényesítette, 38 yardról.

A Lions megpróbált faragni a hátrányából, de a Panthers nem engedte. A Detroit touchdown drive-ja után a Lions csak 63 yardot tudott elérni a hat labdabirtoklásból.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu