Mérkőzés összefoglaló: Redskins 14 - 45 Giants

A vártnál könnyebb akadály került csapatunk elé péntek hajnalban és roppant meggyőző mérkőzésen sikerült legyőzni a kissé szétesett Washington Redskins-t. Nem volt kérdés, több játékosunk is legjobbját hozta és nagyon nehéz az egyéneket kiemelni a remek teljesítmények mellett. Ismét felkerültünk az NFL "térképére"!

Remek forgatókönyvvel indult a rangadó, hiszen 14-0-ra sikerült elhúzni, mindkétszer Eli Manning átadása repült Larry Donnell felé az end zone-ba. Ezt követően összejött egy touchdown a Washingtonnak is, azonban egy újabb Donnell TD és egy remekül felépített utolsó drive-ot záró mezőnygól ismét magabiztos előnyt adott. A fővárosiak ugyan tettek még egy elkeseredett kísérletet a mérkőzés megmentésére, a 7 pont össze is jött, ezután azonban sorozatban 21 New yorki pont következett (köztük egy futott Manning touchdownnal), így kialakult a 45-14-es végeredmény.

Mind az offense mind a defense részéről kiváló teljesítményeket láthattunk. Eli Manning ismét top formában játszott és háromszor is megtalálta Larry Donnellt az end zone-ban. Azt se feledjük, hogy Daniel Fells-nek is volt egy TD elkapása, ebben a tekintetben már háromnál jár, ennél több pontszerzése eddig soha nem volt egy idény alatt. Ugyan becsúfítja Manning mérlegét egy INT, de a helyes ítélet ott egy touchdown lett volna, hiszen Rueben Randle mindkét kezével fogta a labdát, lábai pedig lenn voltak, az ellenfél védője csak ezután paskolta ki kezéből a labdát, ami Keenan Robinsonnál kötött ki.

A futójáték most nem volt annyira domináns mint egy hete, de running backjeinkre így sem lehetett panasz. Rashad Jennings hozta az elvártat, a nagy előny miatt azonban Andre Williams kapta a legtöbb lehetőséget és élete első profi touchdownját is sikerült megszereznie. Egyedül az elkapásoknál kell jobban összpontosítaniuk és akkor teljesen elégedettek lehetünk majd velük is.

Védelmünk ball hawk képességeit csillogtatta meg, négyszer is csapatunk játékosánál kötött ki Kirk Cousins átadása, kétszer pedig az ellenfél kezéből sikerült kicsavarni a játékszert. Igaz azt is meg kell említeni, hogy Cousins többször is rossz megoldást választott, de a picket nem a védőnek kell megmagyaráznia.

A védőfal mellett sem szabad elmenni szó nélkül, ismét történelmüknek megfelelően játszottak védőink és Damontre Moore megszerezte élete első NFL sackjét is. Korábban aggódhattunk, hogy esetleg a defensive line nem olyan szintet fog képviselni amilyet várnánk, de eddig minden játékosunk tudása legjavát hozza. Muszáj megemlítenem Markus Kuhnt is, aki az első hetekben sérüléssel bajlódott, de most jól szállt be a mérkőzésbe és egy remek mínuszos szerelése is volt. A futójáték ellen átlagosat teljesített a védelem, igaz ez is bőven elég volt és azt is tudtuk előre, hogy Alfred Morris a liga egyik legjobb RB-je.

Minden tekintetben felülmúltuk ellenfelünket, akiknek szinte esélyük sem volt a győzelemre. Jó védelmet kapott Eli, aki ezt kihasználta, a 3rd down helyzeteket pedig hihetetlen hidegvérrel oldotta meg. A defense végre sorozatban második héten gyűjtögette az ellenfél labdáit és végre egyik oldalon sem láthattunk bosszantó hibákat. Remek válasz volt ez a kritikusoknak, volt aki a liga legrosszabb alakulatának minősítette csapatunkat, de az elmúlt két hétben kiderült hogyha minden klappol akkor majdnem minden ellenfél ellen reális győzelmi eséllyel tudunk pályára lépni.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu