Williams-re kell építenie a Panthersnek

Ha a Panthers úgy dönt, hogy a futójáték a legjobb út a győzelemhez vasárnap a Baltimore Ravens ellen, akkor jelentős mértékben fog támaszkodni Williams-re. A fullback Mike Tolbert (térd), a futó Jonathan Stewart (térd) és Fozzy Whittaker (comb) nem edzett ezen a héten. 

Csütörtökön, amikor Williams második nap végzett teljes értékű munkát az edzésen, csatlakozott a running back-ekhez a draftolatlan újonc Darrin Reaves és gyakorló csapatból Tauren Poole. 

Reaves-t a Panthers gyakorló csapatából igazolták szombaton, amikor Williams és Whittaker lesérült, és Reaves öt snap alkalmával játszott a következő napon a Pittsburgh Steelers elleni vereség során. 

"Én csak próbálok jobb lenni minden nap," mondta Reaves, aki az edzőtábor elején kiemelkedő teljesítményt nyújtott, mielőtt egy láb sérülés miatt kimaradt volna. "A playbook tanulásában egy lépéssel gyorsabb lettem. Úgy érzem, okosabb, szellemileg egészségesebb vagyok, mint amikor először jöttem ide."

A Panthers az újonc Lache Seastrunk-ot igazolta le a gyakorló csapatból szeptember 16-án, de helyette csütörtökön Poole került a csapatba, aki a gyakorló csapatban kapott szerepet tavaly és 2012-ben. 

"Visszamentünk, és megnéztük a videókat, amikor velünk volt, és néztük az idei előszezon videókat, amikor a Pittsburgh ellen játszottunk, majd leültünk és beszélgettünk vele." mondta Ron Rivera. "Lache egy robbanékony sportoló, de ő nem ismeri a rendszert. Nem akarom azt mondani, hogy ez bonyolult, de nem lesz képes megtanulni kevesebb, mint egy hét alatt. Tudva, hogy Tauren volt ott, úgy döntöttünk, hogy behozzuk."

Rivera még nem döntött, hogy Reaves, Poole vagy mindkettő csatlakozik e Williams-hez az aktív listán vasárnap a Ravens ellen, de úgy döntött, hogy Richie Brockel hivatalosan a tight end poszton szerepel, még több snap-et kapva a fullback Tolbert helyett. 

"Richie tud védekezni, ő egy jó blokkoló, és jó kezekben van nála a backfield," mondta Rivera. "Bár nem olyan fürge futó, mint Tolbert. Ott a különbség." 

"Nagyon magabiztos vagyok. Nagyon magabiztos vagyok a futójátékunkat illetően. Nagyon magabiztos vagyok a passzjátékunkat illetően. Bízom a speciális csapatban és a védelemben." mondta Williams.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu