Beharangozó: Packers - Vikings (5. hét)

Preview Vikings-Packers_RegularSeason5_1Első és egyetlen főműsoridős mérkőzésünket játsszuk az idei szezon során, ellenfelünk pedig a csoportrivális Green Bay Packers együttese lesz.

Alig pár napja még a TCF Bank Stadium-ban ünnepelhettük a győzelmet az Atlanta ellen, ma már Wisconsin-ban mérkőzünk meg egyik legnagyobb riválisunkkal. Rövid hét volt ez, így talán nem is várható olyan Vikings fölény, mint volt az múlt vasárnap.

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a rangadóra, de talán most mégis a hazaiak vannak jobb helyzetben. Habár mindkét együttes azonos mérleggel vág neki a találkozónak, most kicsit a valószínűsége annak, hogy kiegyezzenek egy döntetlennel mint legutóbb.

A Minnesota csapatánál legnagyobb kérdőjel rögtön a center mögött van, ugyanis Teddy Bridgewater tegnap ugye limitáltan már edzett, de szerény véleményem szerint (nem fogom rövidítve kiírni) nem lesz képes arra, hogy pályára lépjen és talán jobb is ha nem sérül rá jobban. Ezzel viszont az is eldőlni látszik, hogy Christian Ponder a csodával határos módon kezdőként kapna lehetőséget, erre nem mostanában volt példa. Ez tehát az egyik legnagyobb nyitott kérdés még jelenleg is. A meccs előtt fogjuk megtudni, hogy végül is mit döntöttek az edzők, az inaktív lista mindent elárul majd.

A futójátékunk Adrian Peterson hiányában is nagyon rendben volt a Falcons ellen. McKinnon a yardokat, míg Asiata a TD-ket szerezte a csapatnak. Ha valami hasonlót vagy esetleg még jobb teljesítményt fel tudnánk mutatni e téren, az csakis előnyére válna a csapatnak. Erre mutatkozik is esély, ugyanis a Packers védelme ellen a lehető legrosszabb. Meccsenként 176 yardot futnak ellenük a csapatok ez természetesen csak a 32. legjobb a ligában és mivel nincs is már több csapat, így utolsók itt.

Ehhez persze elengedhetetlen, hogy a támadófal megfelelő teljesítményt nyújtson és a Packers front7-jét is úgy tartsák, mint egy hete a Falcons-ét. Akkor nem hagyták, hogy a Vikings irányítóit a földre vigyék.

Miközben a beharangozót írom olvasom twitteren, hogy Adam Schefter úgy tudja a Vikings ma nem engedi játszatni Teddy Bridgewater-t. Ezzel pedig egyetlen irányító maradt a keretben, így McLeod Bethel-Thompson hamarosan aktiválva lesz vagy Chandler Harnish. Az ég áldjon minket Ponder vezetésével.

A védelemből csak egy nagyobb hiányzó lesz ma, sőt igazából csak Greenway az aki ma a D# hiányzója lesz. Korábbi kéztörése mellé most egy törött bordát is összeszedett, így ma sem alkalmas a játékra. Kulcsfontosságú lesz, hogy a védelem nagy nyomás alá helyezze Aaron Rodgers-t, hogy a Packers irányítója ne tudjon olyan szabadon mozogni és sikeres passzokat kiosztani. Célpontja van, ugyanis Jordy Nelson és Randall Cobb, aki tavaly még Ricsi szerint gólt szerzett majd TD-t, ő is veszélyes a pályán.

Futás ellen most megmutathatja a védelem mire is képes, na persze nem azért mert egy bombaerős futót kell kivédeniük, hanem mert az átlagban 50 yardot sem teljesítő Eddie Lacy nagyon rossz formában van az előbbi indok miatt. Most mondhatnám, hogy nekik is van egy Asiata-juk, de Matt legalább vitt már 3 TD-t. 

Mostanában nem nyerni járunk Green Bay-be, ahol tavaly egy 26:26 -os döntetlenre futotta, de az utóbbi két évtizedben még csak 4 alkalommal sikerült nyerni, ezt igyekszik Mike Zimmer és csapata javítani, ami az adott helyzetet ismerve egyáltalán nem lesz könnyű. A találkozó péntek hajnali 02:25 -kor kezdődik, de a SPORT2 már 02:15 -kor elkezdi a ráhangolódást a meccsre.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com