Bye week előtt / Beharangozó: Ravens vs. Buccaneers

Kalózaink a 7. fordulóban bevontatják ronggyá lyuggatott hajóikat a rejtekadó öbölbe. Viszont mielőtt ezt megtennék, még itt a hétvégén a 6. forduló keretében vár rájuk egy kis Holló attack.

Igen, támadnak a Hollók! Ugyanis a Raymond James-be a Baltimore Ravens teszi látogatását és mostanában nekik is inkább a támadás az erősségük, mint a védekezés. Pedig…

A Hollókon nem fog ki a Ray Rice ügy!

A videó bejárta a médiát, így gondolom már mindenki előtt ismert Ray Rice, a Baltimore eddigi első számú futójának  ügye. Történetesen sikerült neki kamerák előtt matt részegen konfliktusba keveredni az ugyancsak matt részeg barátnőjével (aki azóta már a felesége), aki miután úgy gondolta jó ötlet az izomsűrűségben nem alulmaradott Ray testi valójának nekiesni, talált akkora pofont kapni, hogy menten padlót fogott. Ray Rice-nak tehát “ütősre” sikeredett a szerelmi vallomás, melyet még megtoldott egy-egy lábbal való megbökéssel is a földön fekvő barátnője felé. Hűűű! Ez aztán a szaftos história! Legalábbis egyesek szerint. Szerintem viszont ott, ahonnan ezek a srácok érkeznek ez bizony mindennapos dolog. Nem mondom, hogy kulturált és helyes, de mindennapos. Szóval ez megint egy nagy héliummal töltött lufi, amibe Roger Goodell is jó nagyot szippantott. Rice eltiltásának ügye botrányba fulladt, amiből már a derék főkomisszár úr  nem jöhet ki jól. Mindegy is! Ne rá pazaroljuk a betűket!

Ilyen körülmények között könnyen hihettük, hogy az első számú futó kiesése megbontja a Ravens támadó egységének sorait. Nem így történt. Többek között azért, mert a Justin Forsett, Lorenzo Talaiaferro running back kettős elég tisztességesen helyettesíti Ray Rice-t. Mást ne mondjak first down-jaikból 16-ot vállaltak ők magukra. Másfelől Baltimore-ban sikerült összehozni egy nagyon komoly elkapó brigádot, ami egyértelműen ligaelit és nagyon jól támogatja meg a sokak által ugyancsak ligaelitnek mondott irányító, Joe Flacco játékát. Flacco élni is szokott ezzel, mert tudja, ha nincs jó napja és nem pontosak a dobásai, akkor is bizton számíthat az elkapói által kierőszakolt sárga zászlócskákra.

Az elkapóik között egy régi ismerőst üdvözölhetünk Steve Smith sr. által, aki a Panthers színeiben korábban okozott egy párszor stábunknak fejfájást. Ott van aztán az ugyancsak tüzesen elvetemült Torrey Smith, akinek vérben forgó szemei a Ravens Super Bowl menetelése során még mindig előttem vannak. Ott van a szélvész gyors Jacoby Jones, aki  majdnem olyan gyorsan futja a 40 yardot (4,39), mint a mi Louis Murphy-nk (4,32). Visszahordóként is használják és bizony sokszor meg sem áll az ellenfél célterületéig. Szóval O’Dea Úr kérném ezt megjegyezni, mert Devin Hester az idén már egyszer lóvá tett minket! Továbbá féltem kissé Alterraun Verner-t is ezektől a srácoktól, mert első számú cornerünk bizony nem nagyon bizonyítja, hogy a gyorsasággal tud mit kezdeni.

1011_2_meccs

Steve Smith még Panthers színekben okozott néha fejfájást.

Az elkapásokat erősítendő van két kiváló fogadó tight end-jük is Owen Daniels és Dennis Pitta személyében. Mondjuk utóbbi most nem fog pályára lépni, mert IR listán van.  Előbbi viszont az idén haladt már 183 yardot az ellen vonalai között és 2 TD-t is szerzett. Mark Barron-nak tehát ismételten lesz feladata, ha már egyszer Jimmy Graham sem sok sót evett meg mellette az előző fordulóban.

Fullback pozícióban, amikor Vonta Leach  kikerült a Ravens keretéből, azt hittem nehezen tudják majd pótolni. Ez sem lett így! A 2013-ban draftolt Kyle Juszczyk kiválóan pótolja. 12,4-es megtett yard átlaga van a labdával és labda nélkül is kiválóan megoldja feladatát. Az elkövetkezendő évek egyik nagy fullback ásza lehet a srác, ha az egyre erősödő passzjáték el nem feledteti közben végleg az emberekkel, ezt az általam nagyon is kedvelt pozíciót.

A Ravens védelem.

Korábbi évekről megszokhattuk, hogy a Hollók kemény, védekező típusú csapattal örvendeztették meg a műértő közönséget. Idén ez kissé másképp van, mert amíg az offense a 7. jelen pillanatban a ligában, addig a defense csak a 20. Köszönhető ez főképpen siralmas passz elleni védekezésüknek. Pedig IR listán csupán csak a cornerback Asa Jackson és free safety Will Hill van. A Lardarius Webb- Matt Elam- Darian Stewart- Jimmy Smith négyes nem igazán találja a megoldás kulcsát. Tényleg ennyire hiányozna  csapatból Ed Reed apó rutinja? Hogy mennyire keresik a megoldást egyébként Baltimore-ban mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kimondhatóan kiöregedett Champ Bailey leigazolásán is elgondolkoztak.

Pedig előttük minden rendben van, hiszen a futás elleni védelem is működik. Hovatovább az idei első körös C.J.Mosley kiváló, ligaelit ILB párost alkot a már rutinosnak mondható Daryl Smith társaságában. Mosley eddig pl. 5 passzkísérletet védekezett le, szerzett egy interception-t és kierőszakolt egy labdavesztést is. Az irányítósiettetésben pedig olyan nevek munkálkodnak, mint Terrel Suggs, bár az idén még csak 0,5 sack-ig jutott.

Védőfaluk is káprázatos. Hatalmas megkönnyebülés lehet a számunkra, hogy a DE Chris Canty nem tud majd ellenünk pályára lépni. Haloti Ngata azonban ott lesz és minden rutinját bevetve biztos, hogy fog kellemetlen meglepetést okozni O-line-unknak ráadásul rengeteg passzba bír belenyúlni. Idén már 6-nál tart.

Kis érdekesség egyébként, hogy a tőlünk kirakott Steven Means a Ravens gyakorlócsapatában talált magának munkát.

Egy pici történelem.

Ha visszatekintünk a Ravens elleni mérkőzésekre, nem sok babér termett csapatunknak mostanában ebben a párosításban sem. A helyzet ugyanaz, mint a Steelers esetében, alap esetben négy évente találkozunk. Hacsak ide nem vesszük a 2013-as előszezon mérkőzést, amiben ugyancsak nem volt sok köszönet.  44-16-ra győzött le minket az akkor éppen regnáló bajnokcsapat.

Legutóbbi alapszakasz mérkőzésünk 2010-ben volt. Jó kis kemény meccs volt, de mi maradtunk alul 17-10 arányban. Gerald McCoy volt az egyetlen a jelenlegi keretből, aki akkor ott volt és be is mutatott 3 szerelést és Flacco-t is legyűrte két alkalommal. Azt a Flacco-t, aki 289 yardot passzolt, 2 TD passzt adott és egy ízben sikerült megkönyörülnie rajtunk egy interception által. A mi TD-nket akkor Kellen Winslow szerezte és a meccs érdekessége még, hogy a Ravens az összes pontját a második negyedben szerezte.

Az azelőtti 2006-os meccs 27-0 arányban ismét a Hollóké. Pedig a Raymond James-ben vívták. Az eredmény azt hiszem önmagáért beszél.

Ha győzelmet akarunk látni egészen vissza kell mennünk a 2002-es  bajnokcsapatunk meneteléséig, ahol Baltimore-ban sikerült a szezon második fordulójában egy Saints elleni vereséget követően diadalmaskodni. 25-0 volt az eredmény, ami nem volt kis szó tekintve, hogy a Ravens 2 évvel előtte, 2000-ben is bajnoki címet ünnepelhetett.

1011_3_meccs

Warren Sapp és társai még legyőzték a Ravens-t.

Sérültlista:

Csapatunkban bizonyosan kihagyja a mérkőzést Dashon Goldson és Jonathan Casillas. Nem edzett a csapattal, de kérdéses státuszban van Josh McCown és a betegség miatt a pénteki edzést kihagyó Evan Dietrich-Smith. Limitáltan edzett Vincent Jackson, Larry English, Mike Evans és Johnthan Banks. Teljes edzésmunkát végzett, de státuszilag kérdéses Mason Foster.

Baltimore-i részről hiányozni fog Chris Canty, Timmy Jernigan és kiváló OT Eugene Monroe. (Defensive endek hajrá!) Nem edzett a csapattal az OG Kelechi Osemele, valamint limitáltan edzett a WR Marlon Brown. Teljes edzésmunkát végzett pénteken, de hétközben nem tudott edzeni Daryl Smith és a régi ismerős Jeremy Zuttah.

Azt tehát láthatjuk, hogy a Ravens támadófala erősen megtépázott. Talán erre lehet építeni csapatunknak. A Ravens nagyon jó kis csapat egyébként. Eddig a Colts és a Bengals tudta őket legyőzni, de ott is komoly volt az ellenállás. Szóval nehéz meccs lesz, ahol újonnan nem csapatunk a favorit. Letudva ezt a mérkőzést aztán következhet a bye week. Talán rendezni tudjuk a sorokat és sérültjeink is javulgatnak addig!

Meg hát reméljük azt, hogy a bye week alatt a pálya szélén használt Lovie Smith viasz bábu is visszakerül Madame Tussaud panoptikumába és végre átveszi a helyét a hús-vér Lovie Smith, aki dönteni is tud!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com