Mike Evans szép lassan első osztályú NFL elkapóvá válik

Az idei szezont megette a fene. Nincs mit ezen szépíteni, több mint a fele még hátravan, de számunkra már nincs tétje. Most ne is menjünk ismét bele, hogy hány fogyatékos együttes munkájának köszönhető ez. Kivételesen ragadjunk meg egy pozitív aspektust. Az egyik legnagyobb pozitívum pedig idén, az újonc elkapó Mike Evans, és az ő játéka.

Hisz mindent azért Lovie Smith sem tud elcseszni. Bizonyítja ezt a remek igazolásokkal teli holtszezon, és a kiváló draft. A 2014-es év első körös választottja pedig valóban egy üde színfoltja egy iszonyatosan rossz csapatnak. Voltak már korábban is szép megmozdulásai, de vasárnap a Ravens ellen az egyik legkiválóbb játékos volt a pályán, pedig két hét alatt tért éppen vissza egy ágyéksérülésből, melynek idejét előzetesen négy hétre tippelték.

Evans meccsenként átlagosan négy elkapást mutat be 52 yardért. Nem tűnik ez túl veretes számnak, de egy ilyen támadóegységben higgyétek el az. Másrészről kiváló újonc teljesítmény. Nézzünk meg egy két korábbi játékost első évében, mint Andre Johnson (61 yard), Calvin Johnson (50 yard) vagy épp Larry Fitzgerald (49 yard). Evans pedig mindezt úgy csinálja, hogy nem is kapja meg a labdát olyan gyakran, mint ahogy azt kellene.

A héten Buccaneers hivatalos weboldala is Mike Evans remek szintű teljesítményével foglalkozik. Hisz mással aligha tudnának jelenleg, ha pozitív dolgokról akarnának beszélni. De az tény, hogy a fiatal elkapó hétről – hétre jobb teljesítményt produkál, és remek választásnak tűnik az idei első körösünk.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com