Beharangozó: Panthers - Seahawks (8. hét)

Vasárnap a Bank of America Stadium-ban a tavalyi NFC első két helyezettje találkozik, de mindkét oldalon a kétségbeesés a legnagyobb érzés a 2014 szezonban. 

A regnáló Super Bowl bajnok Seahawks (3-3) elveszítette az utolsó két meccsét - az első alkalom, hogy egymást követő két mérkőzést vesztettek el az utóbbi két évben - és ott van a meglepő csere, ami után az elkapó Percy Harvin a New York Jets-hez távozott. 

A Panthers (3-3-1) aránytalan vereséget szenvedett a Green Bay Packers csapatától és a jelenlegi állapotot a vezetőedző Ron Rivera az átalakulásnak nevezte, miután 30 vagy több pontot engedtek az ellenfeleknek a legutóbbi öt mérkőzésből négy alkalommal is. 

"Ez egy nagyon fontos játék." mondta Rivera. 

Itt vannak a legfontosabb dolgok, amikre figyelni kell, amikor a Panthers és a Seahawks pályára lép. (magyar idő szerint 18:00, CBS).

Fegyelmezett defense vs. Wilson: 

Wilson a múlt héten lejátszotta első 300 passzolt yardos és 100 futott yardos mérkőzését az NFL történetében. A passz képessége nehezen levédekezhető. Jók a képességei és hajlamos pump-fake-ekkel megtörni a védelmet. 

"Igyekszünk arra helyezni a hangsúlyt, hogy a zsebben tartsuk őt." mondta Rivera. "És biztosnak kell lennünk a futásokban. Az egyetlen dolog, amit nem akarsz, az a kiugrás (a pump-fake-eknél). A srácok aggódnak miatta. Ő egy nagyon okos játékos és be is bizonyította ezt."

A secondary sebezhetősége:

A Seahawks a 16. helyen áll a bajnokságban a mérkőzésenként engedett passzolt yardok tekintetében, de a Panthers tisztelettel tekint a Seattle secondary alakulatára. 

"Magas szinten kommunikálnak és repülnek mindenfelé." mondta a wide receiver Jerricho Cotchery. "Fel kell vennünk a sebességüket. Ez a csoport az egyik legjobb a ligában." 

És az egyik legnagyobb fizikumú csoport a ligában. 

"Ellenőrizni kell, hogy az állszíj egy kicsit feszesebbre legyen állítva." mondta az irányító Cam Newton. 

Néhány csapat nem is dob az All-Pro cornerback Richard Sherman közelébe, de Newton fel fogja térképezni az egész területet, és oda dob, ahol jónak látja.

"Ha arra a játék van szükség, ami Richard oldalán történik, akkor minden eszközzel azon leszek, hogy megcsináljam." mondta Newton. "Nem fogom erőltetni, de fel fogom venni, amit a védelem kínál nekem." 

A Carolina elkapói tehát kihívás előtt állnak, hogy megverjék a velük szemben állót, és megfelelő célpontjai legyenek Newton-nak. 

"Sok lefedettséggel játszanak, így gyorsan kell megjátszani a labdát és nyitottnak kell lenni az irányító számára." mondta a wide receiver Kelvin Benjamin. "Sok egy-egyes párharc lesz, és meg kell nyerni őket."

Running back csata: 

Érthető módon sok szó esik a két dinamikus fiatal irányítóról, de mi a helyzet a futókkal? 

A Carolina a 26. a futás elleni védekezésben, és most Marshawn Lynch ellen kell játszani, aki a 10. az NFL-ben 420 futott yarddal. De a Panthers jó érzéssel tekint vissza a közelmúltban történtekre. A Carolina ellen 2012-ben és 2013-ban Lynch összesen 38-szor futott, 128 yard-ot. 

A másik oldalon Jonathan Stewart, aki nagyszerű visszatérést mutatott be a múlt héten, fogja keresni a lyukakat a Seahawks hatodik helyen rangsorolt futás elleni védelmében, amely mindössze három futott TD-t engedett egész évben.

Figyelni az új emberekre: 

Bene Benwikere megsérült, Charles Godfrey-t elküldték, a cornerback James Dockery tisztában van a nyomással, ami a nickel szerepben vár rá. 

"A rajongók nem érdemlik azt a fajta erőfeszítést, amit a múlt héten mutattunk. A magam részéről tudom, hogy egy magasabb szinten akarok játszani, és minden ember ebben az öltözőben ugyanezt akarja." mondta Dockery. 

A sérült guard Amini Silatolu és Trai Turner helyett a draftolatlan újonc Andrew Norwell karrierje során először lesz kezdő left guard poszton. 

És az elkapó Philly Brown is agyrázkódást szenvedett, így Brenton Bersin szerepel a Carolina kick és punt returner posztján.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu