Lovie Smith mivel tudja még felborzolni a tampai kedélyeket? / Beharangozó: Vikings vs. Buccaneers

Győzelem/vereség mutató: 1-5! Borzasztó játékhívások! Siralmas és semmilyen fórumon sem emlegetett támadófal. Ellenben lehetséges V-Jax trade. Lehetséges Doug Martin trade. Lehetséges Dashon Goldson trade. Mivel lehetne még jobban borzolni a kedélyeket? Esetleg egy hazai Minnesota Vikings elleni vereséggel?

Mert minden bántási szándék nélkül, ez a Vikings bizony nagyon harmatos az idén. Hiába Mike Zimmer érkezése a HC posztra, hiába a korábban San Diego HC-ként ismert Norv Turner az OC poszton, ez a Minnesota 2-5-el áll s a legbátrabb Viking drukkerek szájából is bődületes elfogultságnak hangzana a playoff megcélzása. Persze mit mondjunk mi? Még ennél is rosszabbul állunk.

Egy kis ellenfél elemző:

A Minnesota jelenleg az NFC North 4. helyén tanyázik és hatalmas csatát vív a Chicago Bears csapatával ezért a kétes értékű helyért, miközben csoportukban a Green Bay és a Detroit arat. Eddig csak az első fordulóban a St.Louis Rams valamint valamivel később az ugyancsak betegeskedő Atlanta Falcons csapatát győzték le.

Legutóbb a Buffalo Bills lépett át rajtuk. Méghozzá úgy, hogy a vége előtt 0:01 másodperccel még a Vikingek vezettek 16-10-re. De jött a Bölényeknél előrébb rangsorolt irányító Kyle Orton és az újonc elkapó Sammy Watkins s máris 17-16 ékeskedett az eredményjelzőn a final felirat felett. Peches vereség, de vereség.

Meg kell említeni, hogy a tavalyi első körös cornerback Xavier Rhodes nagyon csúnyán lemaradt az említett esetnél Watkinsról. S ez nem először fordul elő vele. Elmondható, hogy a kezdő pozícióba várt cornerback nem igazán tudja felvenni az NFL sebességét. Annak ellenére elmondható ez, hogy az idén már 7 passzkísérletet levédekezett. A gyors irányváltásokra képes elkapókkal nem igazán tud mit kezdeni. A másik oldalon Captain Munnerlyn sem hozza azt, amit korábban Carolina-ban. Eddig még nem szerzett labdát és a blitz-ek terén sem jeleskedik mostanában. Passz elleni védelmük azonban mindezekkel együtt is a 15. a ligában.

Sokkal nagyobb a baj a futások levédekezése terén. A védőfal közepe átjáróház, pedig Sharrif Floyd és Linval Joseph neve sem hangzik rosszul a szakmában. A linebacker sorban is akadnak gondok, melyek oka legfőképp kisebb-nagyobb sérülésekre vezethető vissza. Chad Greenway ezen vonaluk vezére is küzdött sérülésekkel, de legutóbb már újra a tőle megszokott kétszámjegyű tackle számot (15) hozta. Tőle várják talán leginkább, hogy a futásonként 4,4-es átlagot engedő védelem feljavuljon. Már csak azért is, mert a Bucs futói 4,3-at átlagolnak.

Jared Allen távozásával nem szűnt meg a Vikingek passzsiettetése. Everson Griffen vette át ezt a szerepet és az idén már 7 sack-nél tart. Azt gondolom a térdsérüléssel bajlódó Anthony Collins nehéz párharcra számíthat, amikor majd farkasszemet néz vele.  Griffen jó formában van, legutóbb Ortont háromszor vitte földre.

A Vikingek idei halványabb szereplésének a legfőbb oka támadósoruk. Támadófaluk “vetekszik” a Bucs támadófalának teljesítményével. Irányítójuk, aki most már az idei draft első körében választott Teddy Bridgewater, hatalmas nyomás alatt kénytelen játszani. Az elmúlt két fordulóban éppen emiatt 5 interceptiont dobott. A Matt Kalil – Charlie Johnson – John Sullivan – Vladimir DuCasse – Phil Loadholt ötös  hogyan is fogalmazzak? Nem villognak! Passzjátékuk során olyan kiváló képességű elkapók szenvedését láthatjuk mint pl. Cordarelle Patterson. De Greg Jennings-nek is többször nagyobb a szája, mint a tudománya.

1024_3_meccs

Az újonc Teddy Bridgewater is nehéz időket él meg jelenlegi támadófala mögött.

Futójátékuk viszont jó. Pedig a Baltimore-hoz hasonlóan itt is kiesett egy rosszcsont, családverő első számú running back. Nem más ő, mint a korábbi ligaelső futó Adrian Peterson. Mégis, a Matt Asiata, Jerick McKinnon kettős olyan tisztességesen helyettesítik őt, hogy e statisztikában az 5. a Vikings. Hozzá kell tenni, hogy a futásokban különféle fake játékok keretében nagyon jól segít be a visszahordóként is használt, szélvész gyors elkapó, Cordarelle Patterson. Erre érdemes lesz odafigyelnie Leslie Frazier-nek! Már csak azért is, mert ismerheti ezeket a srácokat, hiszen Minnesotából érkezett Floridába. Az már más kérdés, hogy én személy szerint nemhogy Minnesotáig küldeném őt vissza, hanem Alaszkáig.

Ha már említettük a Vikingek visszahordóját, azt is tudni kell róluk, hogy a kick off-nál a 3., punt-nál a 6. legtöbb yardot termeli a speciális egységük.

Ez nagy vonalakban a Vikings. Nem világverő csapat, de lehet nekünk még ez is sok lesz!

Ez történt legutóbb:

Utoljára Minneapolisban ütközött a két alakulat 2012. október 25-én. 36-17 arányban csapatunk nyert és mérkőzés hőse az a Doug Martin volt, akit most Lovie Smith szíve szerint trade tárgyává tenne, mert nem elégedett vele. Ezt talán hagyjuk is, mert ez egy külön cikket és elemzést is megérne. Bár a konklúzió egyértelmű már most. Lovie Smith és stábja hatalmas nagy pöcsök! Szóval Martin akkor és ott 135 yardot futott és 79 yardot elkapásokkal is hozzá tett. Akkor a Vikingek oldaláról Adrian Peterson és egy bizonyos Percy Harvin termelték a legtöbb yardot, akik közül már egyik sem visel lila mezt.

A Minnesota csapatát akkor tehát Leslie Frazier irányította. Az a Frazier akinek a keze alatt a Bucs két éve ligaelső futás elleni védelme összeomlott. Az a Frazier, akinek a keze alatt az előző évben Nashville-ben brillirozó Alterraun Verner ellen az 5. legjobb QB rating-et hozzák az ellenfeleink irányítói. Az a Frazier, akinek a keze alatt a Bucs védelme a legtöbb, 422 yardot engedi mérkőzésenként az összes NFL csapat közül. Mondjuk ki! Frazier felsült Minnesotában mint vezetőedző, Tampában pár hónap leforgása alatt felsült, mint védelmi koordinátor. Vele próbáljuk megállítani az NFL csapatok rohamait. Előre aggódhatunk!

1024_4_meccs

Leslie Frazier itt még a Vikingek vezetőedzőjeként. Aki egyébként ha így folytatja a szezonban, elmondhatja magáról, hogy összerakta minden idők – még az 1976-osnál is rosszabb – Buccaneers védelmét.

Pénteki sérültlista:

Az ellenfélnél elég veretes a névsor. Bár teljes edzésmunkát végzett, hét közben még sérüléssel bajlódott Vladimir DuCasse (G), Chase Ford (TE), Harrison Smith (S), Corey Wootton (DE).

Limitáltan edzett Josh Robinson (CB), Gerald Hodges (LB),  John Sullivan (C), Sharrif Floyd (DT), Jabari Price (CB).

Nem tudott edzésbe állni Antone Exum (S) és a kiváló tight end Kyle Rudolph.

Csapatunknál valamivel kevesebb a név, de ez is bőven elég. Újra teljes edzésmunkát végzett Johnthan Banks. Limitáltan tudott edzeni Jonathan Casillas, Anthony Collins, Dashon Goldson, Vincent Jackson, Josh McCown, Keith Tandy. Ki kellett hagynia az edzéseket Brandon Magee-nek.

Na ki lesz az irányító?

A hírek szerint Josh McCown akár már pályára léphetne a mérkőzésen. Viszont! Mike Glennon az elmúlt fordulókban lényegesen jobb teljesítményt nyújtott, mint ő az első mérkőzéseken. Közös kedvencünk Marcus Arroyo nyilatkozata szerint még nem döntöttek e kérdésben. Képesek lennének visszarakni McCownt kezdő pozícióba? Vagy ez csak az ellenfél elbizonytalanítására szolgál? Csak nem borzolják tovább még ezzel is az egyébként is forrásponton lévő tampai kedélyeket?

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com