“Tanuld meg a rendszert, vagy menj innen”

Ilyen ultimátumokat ad Lovie Smith mostanában a játékosoknak. Külsőre egy nyugodt, higgadt palit látunk, de szemlátomást ő is tudja, hogy baj van, és így kívánja tökön ragadni a védőjátékosokat.

A szurkolókkal egyetemben, Lovie Smith-nek is nagyon elege van már a szörnyű védekezőjátékból. Aminek az okát fölösleges is lenne fejtegetni, hisz van neki millió, szinte minden aspektusában nem működik, és mindenki ki is veszi a maga részét a sikertelenségből úgy gondolom. A tanulási folyamat azonban mintha kissé felgyorsult volna az elmúlt pár hétben, bár lehet, hogy ennek nagyban köze van ahhoz is, hogy gyenge ellenfelekkel játszottunk. Viszont a folyamat így is borzasztóan lassúnak mondható, hisz ezt már leginkább az edzőtáborban el kellett volna sajátítani. Itt pedig megint visszakanyarodtunk az edzők felelősségéhez. De hát persze nekik nincs. Legalábbis Lovie Smith olvasatában.

A játékosok ugyanis önnön, vagy az edzők hibájából. (azért lássuk be, utóbbi mégis csak logikusabb.) Nem tudták elsajátítani a Lovie Smith által megálmodott védelmi sémát. Többek közt mint kiderült, Mark Barront is ezért tették ki a csapatból gyorsan, egy zsák babért. Nem sajátította el a rendszert, nem játszott jól benne. Valljuk meg itt is, hogy azért bármelyik safety-nél jobban játszott idén. Kissé fáj már Lovie baromságait hallgatni. Egy szó, mint száz, ő másként látta. Így Barron ment. Major Wright jött. Wright legalább állítólag ismeri a rendszert, és végre is tudja hajtani a kért dolgokat. Kezdem nem érteni mi lehet a rendszer lényege, ha Wright jól csinálja.

Így a Lovie Smith-hez történő nem alkalmazkodás miatt már elveszítettünk egy remek játékost, de ha Smith, és szélsőséges, nyilvánvalóan nem működő elképzelései maradnak. Ezen az alapon valószínűleg nem hosszabbítják meg Mason Foster szerződését sem, és a holtszezonban egész biztosan távozni fog Dashon Goldson is, akit a snapek számát tekintve, Bradley McDougald már kijátszott a keretből. Ezt kijelenthetjük.

Drága barátaim. Ha Lovie Smith nem repül az idény végén, ebből a csapatból semmi sem marad a 2015-ös szezonkezdetre. És bár nem kell nagy szakértőnek lenni hozzá, hogy belássuk Goldson teljesítménye valóban nem ér Tampában annyit, mint amennyit fizettünk érte. De egy lapon emlegetni McDougald játékával, már tényleg istenkáromlás. Az meg már egyszerűen nevetséges, hogy Lovie Smith ilyen jellegű ultimátumokat ad miután egész szezonban két történelmi vereséget adott nekünk. Blokkolt puntokhoz, és mezőnygólokhoz kapcsolódó NFL rekordokat. A szezon felénél azon morfondírozunk, hogy Winston vagy Mariota jöjjön-e a drafton. És a szezon felénél leginkább a black monday-t várjuk, mert rettegünk attól, hogy újdonsült edzőnk túl ad az egész csapaton, ha még egy évet itt marad. Lehet, hogy ultimátumok helyett, Lovie-nak kissé magában kéne körbenéznie. Én kíváncsi vagyok a Glazer család meddig nézi még ezt, de szívesen elásnám már én is inkább azt a labdát, ahogy a Raiders játékosok tették azt Tony Sparano-val.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com