Ki a legrosszabb az NFC-ben? 2.évad / Beharangozó: Falcons vs. Buccaneers

Miért 2. évad? Ha esetleg emlékeztek még, tavaly novemberben Cay barátunk ugyanezzel a címmel írta meg beharangozóját a Falcons elleni találkozóhoz. Egy év elteltével e két csapat áll ismét nem csak csoportja, hanem főcsoportja két utolsó helyén is, mielőtt megmérkőznek egymással a Raymond James stadionban.

A 3. fordulóban már találkozott a két együttes, ahol is állandósult kedvenc csapatunk vesszőfutása egy megalázó 56-14-es vereség által. Ráadásul végig kellett néznünk, ahogy “Devil” Hester bohócot csinál a teljes speciális egységünkből és örömittasan realizál egy NFL rekordot. Igaz az elmúlt kilenc fordulóban nem sok ilyen örömben lehetett része a Sólymok szurkolóinak. Mindössze két alkalommal. De ez is eggyel több, mint a miénk.

Segít a pihenő az Atlantának?

A Falcons a 8. fordulóban túlesett egy londoni túrán, ami mély nyomokat hagyhatott bennük. S nem csak a detroiti  Suh és társai pokróc játékstílusa miatt, hanem azért is, mert 21 pontos előnyt sikerült vereségre váltaniuk. Ezután a sokk után jól jött a bye week a 9. fordulóban.

Így aztán frissen, hosszas játékelemzés és felkészülés után vághatnak neki a Bucs elleni találkozónak. Jól jön ez a Falcons vezetőedzője, Mike Smith számára, mert ugyanúgy mint nálunk Lovie Smith-nek, neki is kilóg a lóláb az évad végén. A két Smith lehet együtt távozik? Akkor bezár a “kovácsműhely”!

Mike Smith-nek is felrónak sokmindent a szurkolók, s jogosan is teszik. Azonban valamiben mégis jó az Atlanta mestere. Ez pedig történetesen az, hogy jól felkészítse csapatát a bye week utáni találkozókra. Hat ilyen próbálkozásából ötöt megnyert csapata. A Tampa egészen pontosan két alkalommal, 2013-ban és 2010-ben volt elszenvedője a pihenőről visszatérő Smith vezette Sólymoknak. Arra pedig, hogy kikapjanak egy ilyen mérkőzésen, 2008 óta nem volt példa, amikor is egy philadelphiai túra sikerült balul számukra.

Kikre kell figyelni az ellenfélnél?

Devin Hester-t már említettem. Remélem nem mélyíti tovább rekordját a hétvégén! Irányítójuk Matt Ryan régóta tudjuk, egy igazi passzgép. Persze azért be-be csúsznak azok a hibák, de 228 yard alatt nem passzolt még az idén. Futójátékuk viszont nagyon gyatra. A korábban St. Louis-ban félelmetessé váló Steven Jackson ma már csak árnyéka régi önmagának. Mégis ő, aki a legveszélyesebb futója jelen pillanatban az atlantai csapatnak. Elkapóikat Julio Jones-t és Roddy White-ot sem kell már bemutatni egy Bucs szurkolónak sem. Sok kellemetlen percet okoztak már nekünk és az idei évben is ők viszik a Falcons-t. Hogy ez többnyire csak vereségekre elég, arról aligha ők tehetnek, hiszen ketten együtt azért összehoztak már az idén 6 TD-t és a first down-jaik több mint felét ők szerezték.

1108_2_meccs

“…végig kellett néznünk, ahogy “Devil” Hester bohócot csinál a teljes speciális egységünkből…”

Ha szerelésekről van szó, akkor Paul Worrilow a felelős. A két éve draftolatlanként a ligába kerülő linebacker nagy akarattal próbálja leplezni hiányosságait. Ez olyan jól sikerül eddig neki, hogy liga szinten is az 5. helyen áll a szerelési statisztikában.

Az idei turnover felelősük a cornerback Robert Alford, aki már három ízben csente el ellenfeleik irányítóinak a labdáját. A Bucs meg még nem hozott le úgy meccset az idén, hogy az irányítók nem adták volna el legalább egyszer a labdát. Nem is akarok ebből inkább következtetéseket levonni!

Nem állnak viszont túl jól a passzsiettetés terén sem. Jonathan Massaqoui az egyetlen játékosuk, akinek kettő sack-je van. De összesen is csak 7 ilyenjük van. Igaz abból hármat éppen a Bucs ellen bírtak produkálni!

Mit várhatunk az irányító cserétől?

0920_1_mccown

Mint ismeretes a hét folyamán Lovie Smith bejelentette, hogy a hétvégén egy Mike Glennon – Josh McCown vissza csere fog következni. Glennon most jó bűnbak, akivel ideig-óráig el tudják vitetni a balhét. Az már más kérdés, ezt ki mennyire tartja tisztességes dolognak. Mondom ezt annak ellenére, hogy tudhatjátok rólam én nem vagyok odáig meg vissza a játékától. Glennont viszont egy romjaira hullott csapatba cserélték be, s irányításával ha csodák nem is történtek, legalább egy mérkőzést nyert a Bucs. Persze a labdái rendkívül pontatlanok és ő is leadogatott legalább egy interception-t minden mérkőzésen. De ezt Josh McCown is megtette az első fordulókban. Szóval Robert Alford már dörzsöli a tenyerét.

Glennon sajnos továbbra sem tudta levetkőzni azokat a hibákat, amiket tavaly is láthattunk tőle. Pontatlan volt és a rá érkező nyomást sem sikerült kellő mértékben kontrollálnia. Nem fejlődött tehát lényegében semmit Arroyo keze alatt. Akkor ki is vigye el a balhét? Itt most az a képlet, hogy a játékos. Elméletben McCown jobb ezekben a paraméterekben, csak az a baj, hogy ez a pályán nem igazán látszott eddig. Most talán annyival lesz könnyebb dolga, hogy mintha éledezni láttuk volna az előző fordulóban a futójátékot. Bár ez volt a helyzet a Rams ellen is, ahol ugyancsak vereség és egy interception lett a dologból McCown vezérletével.

Egy dolog van azonban, ami abszolút romboló hatású. Ha egyszer kijelentik, hogy Glennon a jövő, majd pár mérkőzésre lehetőséget adnak neki, de visszacserélik, az a legritkább esetben tesz jót a játékos önbizalmának. Meg lennék lepődve, ha ezek után Glennon tudna még akár egy épkézláb mérkőzést is produkálni a Bucs mezében. Egyértelművé vált, Tampában Glennon nem a jövő!

Kik a sérültek?

A Bucs oldalán szokásos módon veretes a névsor. Nem tudott edzeni Anthony Collins, Doug Martin és Alterraun Verner. A hét második felére már limitáltan edzhetett V-Jax és Luke Stocker. Viszont a hét második felére dőlt ki Akeem Spence. Limitáltan volt terhelhető még Austin Seferian-Jenkins, Charles Sims, Brandon Magee, Michael Johnson. És sajnos ide tartozik nagy kedvencünk Lavonte David is, aki térd problémával küzd. Egészen biztosan nem tud pályára lépni lábsérülés miatt a frissen draftolt Kadeem Edwards.

A Falcons részéről lényegesen kisebb a névsor. Nem edzett Jonathan Scott (OT) és bizonyosan ki is hagyja a mérkőzést. Limitáltan vett részt Harry Douglas (WR), Jonathan Babineaux (DT), Jonathan Massaquoi (DE) és Antone Smith (RB)

Barátaim! Érzem rajtatok a letörtséget és a lemondást! Ezért aztán csak a vidámság miatt, kidolgoztam nektek egy kis tervet. A terv neve Buccaneers puccs!

A puccs végrehajtása két helyszínen történik. Kék egység: Don Johnson, The Berzerker és Zolkoo. Helyszín a Glazer rezidencia. Feladat: a Glazer testvérek elfogása, a kazahsztáni titkos bázisra szállítása és ott az elfogottak egy korábban ellopott, leselejtezett Szputnyik űrrakétában Föld körüli pályára állítása.

Vörös egység parancsnok: Cay. Helyszín: Raymond James stadion. Az egység feladata az edzői stáb elfogása, majd ezt követően:

Cay szükségállapotot vezet be s létrehozza a statáriális bíróságot, melyen ő elnököl. Első, másod és harmadrendű vádlott nevezetesen Lovie Smith, Marcus Arroyo és Leslie Frazier eljárás alá vonása az alábbi vádpontok szerint:

 A Buccaneers szurkolók büntető törvénykönyve ( továbbiakban BSZBT) alapján első rendű vádlott bűnös.

BSZBT 1.§. Szeretett franchise több évre történő tönkre tételének megkísérlése

BSZBT 5.§. Vadászat hátsó körös draftcetlikre első körös játékosokért

BSZBT 23.§. Csökönyös ragaszkodás nem működő játéksémákhoz.

Másodrendű vádlott bűnös:

BSZBT 2.§ Idióta játékhívások

BSZBT 11.§. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés ( Itt azokra a Bucs szurkolókra gondolok, akik testi épségük kockáztatása mellett verték szét a monitorjaikat)

BSZBT 38.§. Playbook ismeretének hiányából fakadó, annak lefelé fordítva történő olvasása

Harmadrendű vádlott bűnös:

BSZBT 3.§. Franchise több évi tönkre tételének kísérletében való bűnrészesség

BSZBT.10. §. Vezetőedző hülyeségeinek szándékos segítése

BSZBT. 4.§. Működő játéksémák szakmai hozzá nem értésből fakadó tönkretétele.

Ítéletet kihirdeti: Shotoutdef. Ítélet: Gépkocsi után kötés, Tampa utcáin való végighúzás.  Ítélet végrehajtója: Polek, akinek autója elé az éljenző tömeg virágokat szór, mialatt az elítéltek szikrát vetnek a heves húzástól a betonon. Pár évre rá Polek Florida kormányzója lesz!

Eközben Busz 36 latba vetve targoncavezetői vizsgáját és Madden múltját magához ragadja a playbook-ot. Booboo és Kató Anita McCownt gyomrozza. Gy0525 és uborember szégyenkört futtat ruha nélkül a stadion körül a szabadügynök piacról érkező játékosokkal.

Jómagam pedig először asztal alá iszom Joe Cullen-t és Isiah Harris-t ( mondjuk ez necces lesz), majd részeg felbőszült állapotomban kilós súlyt kötök George Warhop herezacskójára úgy zavarom végig ostorral a kezemben Clearwater strandján. Ja és Oniel Cousins-nek megmutatom, hogy kell a kézilabda kapuban “szemaforozni”, hátha abban sikeresebb lesz. Takarása végül is van.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com