Nagyító alatt a Seattle Seahawks

Az NFL sem áll meg, csapatunk pedig hosszú utat tett meg, hiszen Seattle-be látogatott, ahol a bajnok Seahawks otthonában fogják lejátszani következő mérkőzésüket. Az összecsapást élőben nézhetitek végig a Sport 2-n.

Irányítójuk az a  Russell Wilson, aki a 2012-es draft egyik legjobb választása volt, hiszen a Seattle a harmadik körben találta meg franchise irányítóját. Roppant intelligens játékos, aki mentalitás tekintetében az élbolyban van. Mind passz mind futójátékával képes károkat okozni az ellenfél védelmében, ráadásul a labdára is képes vigyázni. Nagy feladat lesz a megállítása.

A futóknál Marshawn Lynch a lead dog, azt hiszem őt sem kell bemutatni senkinek sem. A liga top futói között tartják számon és ha semmi nem jön közbe idén is 1000 yard felett fut majd. Tehermentesítésére két tehetséges játékost vethet be a Seahawks. Robert Turbin és Christine Michaelben több potenciál van annál mint amit eddig láttunk belőlük. Az utat a FB Steven Terrell töri nekik.

Egy top elkapó viszont elkelne holnapi ellenfelünknek. A szabadügynök piacon Detroitba távozott Golden Tate, néhány hete pedig a Jets-hez tade-elték Percy Harvint. Legveszélyesebb játékosuk így Doug Baldwin. A DC második helyén Jermaine Kearse áll, ő sem tartozik a liga top elkapói közé. Az idei drafton érkezett Paul RIchardson és Kevin Norwood, ők idővel vélhetően több lehetőséget kapnak.

Zach Miller nem játszhat, így a Seahawks TE posztra leigazolta Tony Moeakit. A tight end feladatokat tehát neki kell megoldania Luke Wilson és Cooper Helfet társaságában.

A támadófalban is vannak sérülések, James Carpenter és Stephen Schilling nem játszhat, igaz a kezdő center Max Unger pályára léphet. Carpenter khiányában Alvin Bailey lehet a bal oldali guard. Tőle balra vakoldali tackle-ként Russell Okung fog szerepelni, az offensive line jobb oldalára pedig J.R. Sweezy és Justin Britt áll fel.

Ezzel át is térhetünk a védelemre. A két kezdő defensive end Michael Bennett és Cliff Avril, igaz eddig mutatott játékuknál tudnak ők jobbak is lenni, a jövőben elkelhet ide az erősítés. Az offseasonban majdnem csapatunkban kötött ki O'Brien Schofield, végül azonban visszatért Seattle-be. Egyelőre úgy tűnik nem veszítettünk vele semmit... A defensive line közepe egy kicsivel jobb erőkből áll, igaz több játékosuk is benne van már a korban. Brandon Mebane immár nyolcadik éve hűséges a Seahawks-hoz, igaz az elmúlt években produktívabb volt az ideinél. Ugyanez elmondható Tony Mcdanielről is, aki tavaly élete legjobb szezonját futotta. Erősítésként érkezett Minnesotából Kevin Williams, aki még 34 éves korában is bármikor képes egy-egy jó játékra.

A linebackerek között van egy nagy hiányzó, a Super Bowl MVP Malcolm Smith biztosan nem lép pályára. Az LB sor így is roppant erős, gondoljunk csak Bobby Wagnerre vagy K.J. Wrightra. Michael Irvin defensive endből lett átképezve linebackerré, így blitzeire érdemes lesz odafigyelni.

A tavalyi bajnokcsapatot a secondary tette legendássá, amelyből ugyan voltak távozók, de így is remek képességű játékosok alkotják a csapatrészt. Richard Sherman nem szerzett idén annyi INT-t mint elmúlt két évében és néhányszor meg is égették, de jó lesz rá vigyázni, bármikor képes lehet a labdaszerzésre. Valószínűleg Randle-t próbálja majd felügyelni, de Beckhammel is szembekerülhet. Byron Maxwell játéka egyelőre kérdéses.

A safety-k között biztosan lesz egy nagy hiányzó, Kam Chancellor nem fog pályára lépni. Helyét Jeron Johnson veszi majd át. Persze így is találunk még egy klasszist, Earl Thomas posztjának egyik legjobb játékosa.

A mezőnygólokat Steven Hauschka értékesíti nagy százalékkal, a punter pedig Jon Ryan. A visszahordásokért Bryan Walters, Doug Baldwin és Paul Richardson felel.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu