Az újonc Benjamin tanul, miközben hatékony

Kelvin Benjamin a szezon közepén a legjobb újonc wide receiver a franchise történetében. Még öt elkapás, és megelőzi Keary Colbert-et, akinek 47 elkapása volt 2004-ben, és még 96 yard kell, hogy elérje Colbert 754 yardos eredményét. És Benjamin vezeti a csapatot hét touchdown elkapással, ami a valaha volt legtöbb egy Panthers újonctól.

De a a 2014-es Draft 28. helyén választott játékosnak nem volt sok oka az ünneplésre, mert a Panthers nyeretlen az 5. hét óta. Miután veretlenül lett BCS National Championship tavaly a Florida State csapatával, Benjamin nem volt vesztes. Az irányítót Cam Newton, aki az Auburn csapatát vezette veretlenül a National Championship címig, mielőtt profi lett, tudja, milyen nehéz és megalázó lehet ez egy újoncnak.

"(Cam) mindig beszél nekem az első Panthers-es évéről, és hogy milyen nehéz volt neki, és hogyan tanult belőle. Ez egy tanulnivaló játék. Tanulok." mondta Benjamin. "Megzuhantam, amikor rosszul kezdtük az Eagles elleni meccset, és elhatároztam, hogy egy teljesen más gondolkodásmóddal jövök ki a szünet után. (A tight end) Greg Olsen, a nagy veterán azt mondta nekem egyik nap, "Legyél büszke arra, amit a videón csinálsz." Ez az, amit próbálunk csinálni."

A 2 méter magas, 240 font súlyú Benjamin-nak, akinek két touchdown elkapása volt a negyedik negyedben a hétfő éjszakai, Philadelphiai vereség során, még sokat kell tanulnia. Arra törekszik, hogy egyre biztosabb legyen kézzel és pontosabban fussa az útvonalakat.

"A kis dolgok - például nem futok mélységre a slant útvonalakon." mondta Benjamin. "Csak kis dolgok, amelyek segítenek az irányítónak. Pontosabbnak kell lennem."

Ezek a kis dolgok fognak segíteni a Carolina-nak befejezi a nyeretlenségi sorozatot és megszerezni a divízióbajnoki címet, ami még mindig elérhető.

"Kezdjük az alapoktól, és vegyünk át mindent." mondta Benjamin. "Össze kell fognunk, mint egy csapat, és erősnek kell maradni a másikért."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu