Újra egy pihenőről érkező csapat / Beharangozó: Buccaneers @ Redskins

Na! Már megint jól ki fogják elemezni az ellenfél edzői a Bucs csapatát, mivel a Washington Redskins is, csakúgy mint az előző fordulóban a Falcons, pihenőhétről érkezve fogadja majd a FedEx Field-en kedvenc edzőink játékosait. A Washington edzői stábja az elemzést gondolom gyorsan meg is tette, majd a “bődületesen sok” kielemezendő dolog után a maradék 13 napot akár pihenővel tölthette. Ha tutira akartak menni a hét közben már edzettek is. Ide elég lesz!

Mostanában egyébként is hozzászoktattuk a Rézbőrűeket, hogy a Martalócokat pépesre lehet verni bárhol, bármikor, bármilyen alkalomból találkozzanak is. Legutóbb ugyebár ez az idei előszezonban történt. Egy teljesen színtelen, szagtalan 4. heti előszezon meccs volt a csapatok kb. 20. sorainak részvételével, aminek a fő célja nagyjából az volt, hogy az edzők eldöntsék, kik maradhatnak a gyakorló csapatokban.  Azért kaptunk egy 10:24 arányú elpáholást. De ehhez már hozzászoktunk. Az előszezonok során visszatérő ellenfél mostanában a washingtoni gárda. Az azelőtti három évben is legyűrtek minket az előszezonokban, kronológiailag visszamenve az időben először 12:30, majd 3:30, utána meg 24:29 arányban.

Tétmérkőzésen utoljára 2012-ben ütköztünk. Na ki nyert? Persze, hogy a Rézbőrűek! A Raymond James gyepe sem hozott szerencsét. 24:22 arányban vesztettünk. TD-inket Vincent Jackson és Legarette Blount jegyezték. És, hogy mazochista hajlamainkat is kiélhessük megemlíteném, hogy Mark Barron-nak volt egy kierőszakolt labdavesztése.

Ha Bucs sikerrel akarunk találkozni, ismét a 2010-es évig kell visszanyúlnunk. December 12-én a FedEx Field-en győztünk 17:16 arányban. A vége kissé röhejesre sikeredett, hiszen 9 másodperccel a vége előtt a Redskins csapata TD-je utáni jutalomrúgásra készülődött. A játékosok nagyot szürcsöltek az izotóniás italokból, mondván:” Na itt hosszabítás lesz!” Majd hirtelen vissza is köpték az italokat, mert a Washington holdere nemes egyszerűséggel kiejtette a kezéből az egyébként kissé magas ívben érkező labdát. Mi örültünk, a hazaiak a fejüket fogták. Tudjuk milyen, mi is szoktuk! De a múltidézésről most ennyit.

S megérkezik Gruden!

1115_3_meccs

Már látom, ahogy egyesek szeme felvillan. “Tényleg? Seggbe rúgják Lovie-t?” Nem barátaim! Nem Jon Gruden-ről beszélek, hanem öccséről Jay Gruden-ről, aki mint azt az előszezon mérkőzésen már láthattátok, ez évtől a Redskins vezetőedzői pozíciójába került át a Bengals OC székéből. A 2012-ben kisebb meglepetésre rájátszásba jutó, majd a következő évben RG III sérülése után csak vegetáló csapat éléről, mint szobatisztaságra nem nevelhető macskát rúgták ki Mike Shanahan-t. Gruden tehát érkezett, de érdekes módon nem hozott “saját” embereket, házon belül oldotta meg a legfőbb kérdéseket. Jim Haslett, aki 2010 óta betöltője a DC pozíciónak, helyén maradt. Az OC posztra pedig az addigi TE edzőt, az öregnek semmiképpen sem mondható Sean McVay-t választotta. Maradt a helyén a csapat defensive back edzője is, aki számunkra igen ismerős lehet. Tampából való kiebrudalása után ugyanis itt talált magának munkát Raheem Morris.

Az új vezetőedző felé ugyan él a bizalom, de azt azért nem lehet mondani, hogy a csapat elkápráztatja szurkolóit. A mérlegük jelen pillanatban 3-6, s ezzel pontosan előttünk állnak az NFC-ben. Ez viszont nem nagy dicsőség, mert mi vagyunk az utolsók. Fellángolások, majd kudarcok követik egymást. Aminek viszont talán örülnek arrafelé, úgy néz ki felépült RGIII, akinek a nevét arrafelé többen veszik a szájukra mint Jézus Krisztusét. Leginkább a gyógyulásáért intézett imáikban.

A passzjáték

RG III visszatérésére tehát nagyon vártak Washingtonban, s óhajuk az előző fordulóban valóra vált. Igaz egy Vikings elleni zakóval kezdte a fiatal irányító második NFL-es életét. Az előzőn Bernard Pollard életveszélyes sebet ejtett, majd Shanahan “főorvos” úr életmentő műtétje műhibába torkollott. De az élet újra indul, csak nem tudom, hogy ezt a Redskins O-line is így gondolta-e, mert hogy hagyták irányítójukat agyba-főbe püfölni, az nem erre vall. Tán az egész szezon leggyalázatosabb teljesítményét nyújtotta a Redskins fala. Igaz az RG III helyére beugró Kirk Cousins, majd Colt McCoy is tudna erről egy-két keresetlen szót mondani. Mindezek ellenére a Rézbőrűek passzjátéka ezekkel a hibákkal együtt is 6. a ligában. Ez ugyebár nem rossz, de DeSean Jackson éppen azért érkezett a csoportrivális Eagles együttesétől, hogy ne legyen rossz! Jackson új csapatában is a legveszélyesebb célpont. 784 yardot termelt eddig, 4 TD-vel kiegészítve és nagyon mennek neki a nagy játékok. 11 darab +20 yardos elkapásnál tart már az idényben.

1115_2_meccs

Sokan pedzegetik már, de mondjuk ki: bust lett.

Nálunk meg ugyebár az az utolsó hír a passzjátékunkról, hogy Josh McCown sírdogál. Mike Evans meg éppen azon gondolkozik, hogy ezzel a bőgőmasinával kell lejátszania az idényt? Nem tudni egyébként, mert McCown a sérültlistán hivatalosan a kérdéses játékosok között van, de teljes edzésmunkát végzett. Kisírt szemekkel tényleg nehéz játszani!

A futójáték

Washingtoni oldalon van egy játékos, akinek a játéka megmondom őszintén nagyon szimpatikus nekem. Ő a 2012-ben a draft 6. körében kiválasztott running back, Alfred Morris. Nagyon stabil megbízható teljesítményt nyújt az első perctől kezdve, amióta a ligába érkezett. Nagyon rövid idő alatt a Redskins első számú futójává vált. Igazán az RG III által megvalósított read-option játékban lubickolt, de az irányító sérülése után is termeli a yardokat rendesen. Most, hogy Griffin visszatért, kíváncsian várom mit hoznak vissza a tavaly előtti zseniális játékukból. Persze jó lenne, ha ezt még halasztanák egy fordulóval! Morris azért az előző fordulóban is 92 yardig és 2 TD-ig jutott.

A mi futóinknál talán annyi lett volna az örömhír, hogy Doug Martin már limitáltan edzésbe állhatott. A játékot viszont nem fogja tudni vállalni. Nem lehetünk boldogok. Amennyire mélynek tűnt a futó szekciónk a szezon előtt, most annyira vékonyka. És még arra is vigyázniuk kell, hogy a McCown könnyeitől csúszóssá váló labdát ki ne ejtsék! Nem túl biztató!

A front seven

A Redskins védő egységének nagy hiányzója az eddigi sack felelős, most IR listán lévő Brian Orakpo. Van azért aki átveszi a helyét. Nem is egy ember. Az OLB Ryan Kerrigan és a DE Jason Hatcher szokta mostanában leginkább riogatni az ellenfelek irányítóit. De kezd magára találni az újonc Trent Murphy is. Ismét egy 3-4-es védelmi felállással találkozunk egyébként, ahonnét számíthatunk a blitz-ekre is. Ezeknek a felvételével ugyebár nagyon komoly gondjai vannak a Bucs offense-ének. Itt is leginkább talán a strong safety Brandon Meriwather megindulásaira kell figyelnünk. 3 sack-nél tart az idényben. Passz elleni védelmük egyik kulcsa, az ellenfél irányítóira gyakorolt nyomás. A tackle felelősük Keenan Robinson (ILB), aki kisebb sérüléssel küzd, de teljes edzésmunkát végezhetett a héten. Futás elleni védelmük amúgy a 12. a ligában.

Nálunk McCoy ágyéksérülése árnyékolja be a felkészülést. A defensive tackle hét közben nem is edzett, de csütörtökre már limitáltan, majd péntekre teljes erőbedobással részt vett a tréningen. Michael Johnson is a hét második felére  eljutott oda, hogy teljes edzésmunkát végezhetett.

Secondary

A Washington passz elleni védekezése nagyon jó. Az 5. legkevesebb yardot engedik ilyen játékból. Említettük már ebből az egységből Meriwathert, aki sokszor segít be futás ellen. A free safety pozícióban a Pittsburgh-ből érkező veteránt Ryan Clark-ot találjuk. Coenerback pozícióban pedig nagyon szépen szerepel eddig egy 4. körös újonc, Bashaud Breeland. Már 7 passz levédekezésénél tart.

Nálunk a legnagyobb hír az, hogy Alterraun Verner csak limitáltan edzhetett és nincs már a secondary-ben egy első körös tehetség sem, akit esetleg majd az év végén el lehet trade-elni. Mondjuk egy kondícionális 4. körért.

A speciális egység

Hét közbeni kirohanásomat olvashattátok rúgó játékosaink gyalázatos szereplése kapcsán. Talán nem kell újra belemennem mekkora is a felelőssége ebben a játékosokkal foglalkozó edzőnek, hiszen egész évadban ez van jelen minden csapategységünknél.

A Washingtonnál ezalatt talán meg lehet említeni, hogy kicker játékosuk Kai Forbath még nem hibázott idén mezőnygól kísérletet. Vagy, hogy puntok által a 2. legtöbb alkalommal szorították az ellenfeleket a saját 20 yardosuk mögé. Vagy, hogy az új szerzemény Andre Roberts jóvoltából a kickoff és a punt visszahordásoknál is a 8. helyen állnak.

Sérültlista

A hét második felére nálunk már teljes edzésmunkát végezhetett Anthony Collins, Demar Dotson, Michael Johnson, Luke Stocker és ebbe a körbe tartozik Josh McCown is. Limitáltan edzett Gerald McCoy és Alterraun Verner. Viszont mint említettem már, még mindig nem léphet pályára a hétvégén Doug Martin.

A Redskins oldalán a sérülések ellenére teljes edzésmunkában volt Robert Griffin III, Ryan Clark, Ryan Kerrigan, Silas Redd (RB), Keenan Robinson és a tight end Logan Paulsen.

Az ellenfél tehát 3-6-os mutatóval áll, ami nem sejtet nagy játékerőt. Viszont én egy percig sem gondolom, hogy soros ellenfelünkben csupán csak ennyi van. Azt hiszem ezt egy-két statisztikai adatuk alá is tudja támasztani. Meg ne felejtsük el, hogy csapatunk ellen játszanak. Az pedig mostanában kötelező győzelem bárki számára.

1115_4_meccs

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com