Rivera reménykedik a sikeres befejezésben

Ron Rivera első két Carolina-i szezonjában, a Panthers megnyert 11 mérkőzést, amivel javította a 3-8-as eredményét. Mindkét csapat erősen fejezte be a szezont, de ez közel sem volt elég ahhoz, hogy megszerezze a playoff helyet.

Vasárnap a Panthers szívszorító vereséget szenvedett az Atlanta Falcons csapatától, amivel 3-7-1 lett a mérlegük. De ebben a szezonban, ha a Panthers ugyanolyan befejezést produkál, mint 2011-ben és 2012-ben, az NFC South bajnoki címe és egy rájátszás helyet lehet az övék.

"Valaki próbál adni nekünk egy ajándékot." mondta a cornerback Josh Norman. "Úgy őrültség, ahogy van, de még mindig esélyesek vagyunk."

2011-ben, a Panthers matematikailag kiesett a divízió versenyből, mielőtt megverte az Indianapolis Colts-ot, amivel 3-8-ra javította a mérlegét. 2012-ben a Carolina elvesztette matematikai esélyét a Philadelphia Eagles elleni győzelem ellenére is, amivel a Panthers 3-8-ra javította mérlegét, de öt mérkőzés alatt megelőzte a New Orleans Saints csapatát, az ötödik meccsen elért győzelemmel.

Ebben a szezonban a Panthers egyedül lehetett volna az első helyen, ha megtalálták volna a módját, hogyan győzhetik le a Falcons-t. Ehelyett a Falcons és a Saints holtversenyben a divízió első 4-6-al.

Míg a Panthers hátralévő ellenfeleinek kombinált győzelmi mutatója 0,400, a Falcons és a Saints hátralévő ellenfeleinek kombinált győzelmi mutatója 0,500.

"Akkora őrültség, amekkorának látszik, de még mindig van lehetőségünk. Játszunk minden egyes csoportellenféllel még egyszer, és ha vigyázunk és helyzetbe hozzuk magunkat, van esélyünk, hogy megnyerjük a NFC South-ot." mondta Rivera. "A divízió verseny közepén vagyunk, és nem hiszem, hogy halvány a remény; Azt hiszem, hogy erős a remény."

Míg egy fordulat a bye week után igenis lehetséges, ez úgy tűnhet, mintha azt gondolnánk, hogy egy csapat öt vereség után nyerhet öt mérkőzést egymás után - vagy legalábbis ötből négyet - amivel lehetőleg bejutnak a rájátszásba.

De 2011-ben a Carolina 2-8-al kezdett, majd nyert négyet az utolsó hat mérkőzésből. 2012-ben a Panthers 2-8-al kezdett, majd öt győzelmet szerzett az utolsó hat meccsen.

Rivera mindig is az "egyszerre csak egy meccs" megközelítés híve volt, de hétfőn - 13 nappal a Panthers következő meccse előtt - megszólította a csapatot.

"A saját szabályomat felrúgva előretekintettem. Mondtam a srácoknak, "Van öt mérkőzésünk. Ha vigyázunk mind az öt meccsen, és a dolgok úgy alakulnak, megnyerjük a divíziót." mondta Rivera. "Ilyen egyszerű ez."

Az elmúlt évben, az 1-3-as kezdést követően a Panthers megnyert 11-et az utolsó 12 meccsből, amivel az NFC South élén végeztek. 8-3-al álltak 11 meccs után tavaly, de a 3-7-1 az idei 11 meccs után egy másik happy end-et eredményezhet.

A Panthers kombinált eredménye Rivera három szezonjában, az utolsó öt héten: 11-4.

"Ha nyerünk ötöt, az elég jó lesz. Bent lennénk a rájátszásban, és akkor meglátnánk, mi történik." mondta a tight end Greg Olsen. "A hibahatár most nulla. Van öt meccsünk. Szerencsére a divízió többi csapata is olyan rosszul játszik, mint mi. A dolgok nem mindig a terv szerint alakulnak, és ez egy tökéletes példa erre. Néha csak le kell hajtani a fejed, folyamatosan dolgozni, folytatni a harcot, és remélni, hogy kijutsz a másik oldalon."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu