Öt játékosát tette sérültlistára a Giants

A New York Giants eddig sem története legjobb szezonját futotta de a héten még rosszabbra fordult a helyzetük. A hétvégén 21 pontos előnyt leadva kikaptak a Jackosnville Jaguars-tól amivel a matematikai esélyük is elszállt a rájátszásra. Kedden pedig bejelentették, hogy öt játékost is sérültlistára tettek, így ezen játékosok nélkül kell pályára lépniük a szezon hátralevő részében.

Egyik ilyen játékos az offensive tackle Geoff Schwartz aki bokasérülése miatt esett ki a szezon hátralevő részére. A falember az idei szezonban érkezett és kiesése nem jelent nagy veszteséget hiszen a szezon nagy részét visszatérő sérültlistán töltötte egy csak 2 mérkőzésen tudott pályára lépni az idei szezonban.

Schwartz mellett a guard Adam Snyder-t is elvesztette a támadófal. Csapattársához hasonlóan Snyder is az idei szezonban érkezett a csapathoz és neki sem ez lesz a legjobb szezonja hiszen csak 4 mérkőzésen tudott pályára lépni és egy térdsérülés véget vetett a szezonjának. A guard csak egyéves szerződést kötött a csapattal így minden valószínűség szerint többet már nem fog pályára lépni a Giants mezében.

A harmadik kieső a kétszeres Super Bowl győztes defensive end Mathias Kiwanuka aki a kiesők közül a legfoglalkoztatottabb volt az idei szezonban. A védőfalember térdsérülés miatt fejezte be a szezont. 11 mérkőzésen lépett pályára kezdőként, 28 tacklet, 2.5 sacket és 2 kierőszakolt fumblet szerzett az alapszakaszban.

Egy másik Giants defensive end Robert Ayers is befejezte az idei szezonra. A Giants mellizomszakadás miatt elvesztette a holtversenyben legtöbb sacket szerző játékosát. A két kieső támadóhoz hasonlóan Ayers is az idei szezonban érkezett.

Az ötödik kieső a linebacker Terrell Manning aki pályafutása során főként a gyakorlócsapatok rosterén szerepelt.

giants_injury_list.jpg

Az öt játékos sérültlistára tételével már összesen 18 Giants játékos került fel a listára. Sérülés vetett véget többek között Prince Amukamara, Jon Beason, Viktor Cruz, Peyton Hillis és Walter Thurmond idei szezonjának is. Kevesebb sérüléssel azért sokkal jobban állhatnánk az alapszakaszban.

(nfl.com, Fotó: firstwefeast.com, goodfellamedia.com, giants.com)