Beharangozó: Saints - Panthers (14. hét)

Ez egy "mi a világ ellen" mentalitás a Panthers-nél ezen a héten, mert véget akarnak vetni a hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériának vasárnap, a New Orleans Saints ellen a Mercedes-Benz Superdome-ban.

"Egy nehéz munka vár ránk, de egyúttal nem félünk senkitől." mondta a fullback Mike Tolbert. "Nem hátrálunk meg. Nem állunk meg. Készen állunk a menetre, és majd meglátjuk, hogy fog esni az érme."

Fiatal játékosok kerültek fel a keretbe, de a Panthers világossá tette, hogy kész harcolni egy égetően fontos győzelemért.

Itt van összegyűjtve, hogy fogja a Carolina megpróbálni.

Red zone megújulás?: 

A Panthers gondjai a red zone-ban világosan látszanak. A Carolina a 28. az NFL-ben a red zone-ból elért touchdown-ok arányában (43,7 százalék), és az offense egyetlen első félidős touchdown-t szerzett az elmúlt hat mérkőzésen.

Hogy lépést tartson a nagy teljesítményű Saints-el - akiknek a robbanékonysága felerősödik a dome-ban - a Carolina-nak a red zone lehetőségeket TD-re kell váltani. Végre kell hajtani, és túl kell jutni ezen a frusztráló mentális akadályon.

"First down, rájössz, hogy a red zone-ban vagy, és semmi sem történik." mondta az irányító Cam Newton. "Második kísérlet, akkor meg "OK, ez nem lehet igaz." Aztán a harmadik meg olyan, nem haladsz előre vagy negatív a játék, és megtörtént (ismét). Meg kell próbálni egyértelműen kitörölni a fejedből, hogy legközelebb nyugodtan koncentrálhass, hogy csak egy kicsit jobban el tudd végezni a munkát."

A Carolina védelemnek is foglalkoznia kell a red zone kérdésekkel. A Panthers az utolsó a bajnokságban az ellenfelek red zone touchdown arányában (68,4 százalék). A red zone megújulás elengedhetetlen, hogy megverjék a New Orleans-t.

Kihívások elöl: 

A Saints linebacker-e, Junior Galette már okozott pusztítást a Panthers ellen.

Tavaly Galette négy sack-et szerzett a 12-ből a Carolina elleni két meccsen. Amikor a két csapat találkozott a 9. héten, Galette két sack-et és egy kierőszakolt fumble-t szerzett, amiből a végén touchdown lett.

"Gallette az ő emberük elöl." mondta Tolbert. "Ő egy pokoli pass rusher."

A Panthers boldog, hogy a kezdő öt támadó linemen együtt maradt a következő hétre. Ez már ritkaság a csapatnál, ahol mindig más volt a kezdő kombináció az utolsó hét meccsen.

A kihívás az egység számára ezen a héten jelentős, a gyakori "silent count"-ra szükség lesz a Dome-ban a hangzavar és az olyan pass rusher-ek leküzdéséhez, mint Galette.

Stewart tudja folytatni?: 

A Saints irányítóját, Drew Brees-t a pálya szélén tartani mindig kulcsfontosságú ebben a párharcban, és hogy ez sikerüljön, a Carolina-nak hatékonyan kell futtatnia a labdát .

A Panthers a szezon legjobb futó teljesítményét érte el a múlt héten a Vikings ellen, a running back Jonathan Stewart 12-szer cipelte a labdát, kitörve bal és jobb oldalon a szerelésekből, 85-öt magára vállalva a Panthers 178 yard-jából.

DeAngelo Williams nem játszik sérülés miatt, így Stewart-ra ismét fontos szerep hárul.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu