Beharangozó: ‪‎Panthers‬ vs. Buccaneers (15. hét)

Miután 31 pontot vert a New Orleans-ra, a Carolina Panthers egy magabiztos csapat lehet a vasárnapi, Tampa Bay Buccaneers elleni otthoni mérkőzés előtt.

De nem engedhetik meg maguknak, hogy túl magabiztosak legyenek.

"Amikor csak négy győzelmed van, nem igazán nézhetsz le senkit." mondta a tight end Greg Olsen. "Korántsem vagyunk abban a helyzetben, hogy megítéljük bárkinek a rekordját. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nagy kihívás, egy divízió meccs, ami ránk vár."

Míg a Panthers a 4-8-1-es mutatójával egyedül lehet az NFC South első helyén hétfőn, a Buccaneers nem áll olyan messze a 2-11-el. Kikaptak a Carolina-tól az 1. héten, de alig, egy 17-0-ás hátrányból majdnem talpra álltak a 20-14-es vereség során.

"Amikor megnézed a Tampa-t videón, nem tudod megmondani, hogy merre tartanak, fel vagy le, mert keményen játszanak minden alkalommal." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Szeretem látni az ilyen csapatokat, mint ők, akik nem állnak le."

Itt van, hogy a Panthers-nek mit kell tennie ahhoz, hogy vigyázzon magára.

Tartalék terv: 

Az irányító Derek Anderson utoljára a Tampa elleni szezonnyitó győzelem során volt kezdő, amikor Cam Newton kihagyta az első meccsét karrierje során egy borda sérülés miatt. Most, miután Newton megrázó autóbalesetet szenvedett a hét elején, újra Anderson fogja hívni a játékokat a Buccaneers ellen.

"Elhibáztam néhány dobást, de összességében azt hiszem, rendben volt." mondta Anderson az első mérkőzésről. "Tanulhatunk dolgokat az első mérkőzésből, de ők már sokat változtak a szezon során. Már eltelt 14 hét."

Anderson volt a vezér a nyitó mérkőzésen, és a Panthers megint ezt várja tőle.

Megtalálni a réseket: 

Az új offensive line-nal - Mike Remmers a jobb oldali tackle, Trai Turner jobb oldali guard, Ryan Kalil a center, Andrew Norwell a bal guard és Byron Bell a baloldali tackle - a Panthers a szezon legjobb futóteljesítményét érte el két héttel ezelőtt, majd megismételte ezt a bravúrt a New Orleans ellen.

"Mi csak megpróbáljuk mozgásban tartani a labdát." mondta Remmers, aki életében először volt NFL kezdő két héttel ezelőtt. "Úgy érzem, szerencsés vagyok a lehetőségért, hogy kimehetek oda, és játszhatok, és annyira hálás vagyok mindenért. Próbálom a legtöbbet kihozni belőle."

A Panthers több, mint 100 yardot futott a Tampa Bay ellen az 1. héten, ezt nem is tudta megismételni a 6. hétig. A Buccaneers 115,8 futott yardot enged mérkőzésenként, ezzel 20. a bajnokságban.

Óriási kihívás: 

A két, több mint 2 méter magas Tampa Bay elkapót nehéz nem észrevenni, de a Panthers bízik abban, hogy nehéz élet vár rájuk.

"Fáik vannak odakint - mahagóni fák." mondta a cornerback Josh Norman. "Határozottan meg fogjuk próbálni korlátozni, amit csinálnak, és kemények leszünk azokkal a srácokkal, és tudom, hogy ők is megpróbálnak majd kemények lenni velünk. Kimegyünk oda, a legjobbat nyújtjuk, és győzzön a jobbik. Én így nézem."

Mike Evans-t és Vincent Jackson-t tartották leginkább figyelemre méltónak az első párharc előtt, ketten 73 yardot szereztek kilenc elkapással. Evans újonc évének második felében kapta el a fonalat igazán, de egy Carolina secondary vár rá, ahol több fiatal játékos is játszik a veteránokkal.

"Látod az idősebb srácokat odakint megcsinálni a játékokat, hogy mennyire agresszívek, és a fiatalabb srácok szeretnének a részesei lenni ennek." mondta Norman.

A győzelem hangja: 

A Carolina nem játszott a Bank of America Stadium-ban november 16. óta, amikor a féktelen tömeg segített a Panthers-nek talpra állni egy 13 pontos hátrányból, de végül mégis csak vereség lett a vége az Atlanta ellen.

A Panthers október 5. óta nem nyert hazai pályán. A játékosok és az edzők nem győzték hangsúlyozni ezen a héten azt, hogy milyen pozitív szerepe lehet a rajongóknak abban, hogy a csapat megszerezze az újabb hazai győzelmet.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu