Lovie Smith: Bla bla McCown bla bla győzelem bla bla jók vagyunk bla bla / Beharangozó: Buccaneers @ Panthers

Nem tudom mennyire lehet komolyan venni egy vezetőedzőt, aki 2:9-es állásnál arról beszél, hogy versenyben vagyunk a rájátszásért. Még akkor is, ha ez a kijelentés tartalmilag akkor igaz volt. Az elmúlt fordulóban azonban minden matematikai esély elszállt. Így a Charlotte városába történő vizitálás csapatunk számára lényegében tét nélküli.

Lovie Smith viszont nem változik. Löki a süket protokoll szöveget. Olyanokat, amiknek a legjavától egy hevesebb vérmérsékletű harci kutya is elkezdené harapdálni a monitort. Lássuk aranyköpéseit! Mindjárt itt is az első, amit a napokban mondott :

” Josh a  mi irányítónk. Ő adja a legnagyobb esélyt nekünk a győzelemre.”

Ezt mintha már hallottuk volna Josh Freeman kapcsán egy másik edző szájából! Tudjuk mi lett a vége! Ezért aztán csak fogjuk a fejünket. Főleg annak tudatában, hogy Tampában az elmúlt forduló után már nincs jelen, csak jövő. Lényegében a tampai média középpontjában is az előttünk álló holtszezon eseményei kapnak nagyobb hangsúlyt és nem a hétvégi mérkőzés. A szurkolók már ki is fejezték akaratukat, miszerint Marcus Mariota-t látnák legszívesebben. Természetesen vannak Winston pártiak is, de a szavazatot leadók 74%-a látna szívesen első körös QB draftot. A lefelé trade pártiak aránya 21% volt. 3%-uk defensive end, 2%-uk O-line poszton látna szívesen elit, első körös játékost.

Jönnek aztán a találgatások is. Az Isten mentsen kategória győztese az a Brian Hoyer, aki produkálva egy-két jó mérkőzést gyorsan csinált ugyanennyi borzasztót. Persze miután Clevelandben most már Manziel látszik befutónak, egyes szakelemzők úgy gondolják Hoyer meg jó lesz Tampába. Oda úgy is kell majd valaki! Kakast a szemétdombra alapon. De itt emlegetik Nick Foles-t is, akitől egyes értesülések szerint Kelly mester meg kíván majd szabadulni. Foles valóban jó volt 2013-ban, de Bill Lazor Miamiba távozása után kiderült, nélküle Bozont már nem ugyanaz a csoda irányító. De minek ide bárki? Hiszen nálunk a győzelem esélyét Josh McCown szolgáltatja, mint olvashattátok! Pedig Lovie Smith nem is tekint a jövőbe, csak a jelennek él. Íme:

“Azt fogjuk tenni, ami a legnagyobb esélyt adja  a győzelemre. Nehéz azt mondanom a srácoknak: Hé, tekintsünk 2015 felé! Amikor beszéltem hozzájuk minden héten a munkáról és a győzelemről volt szó. Hogyan csinálhatnám ezután más módon? A jövő nem itt és nem most van. Ez 2014 és még el akarunk érni néhány dolgot. A közösségen belül ezt teszi mindenki, hogy megláthassuk mi adhatja a legtöbb esélyt a győzelemre.”

Én azért örülnék neki, ha mesterünk most már elkezdené vakargatni a fejét, kik is lehetnek azok a szakemberek, akikkel ki lehet húzni a szarból ezt a franchise-t. Mert, hogy ez nálunk szurkolóknál nagyjából hogyan néz ki már hetek óta, azt ismét Höri remekével lehet a legjobban bemutatni.

1213_3_meccs

De aztán Lovie értékel is és megnyugtat mindenkit, mert…

“Az élet különböző fordulatokat vesz. Többet vártak tőlem. Ez a rossz íz ott lesz a szájban még egy darabig, de majd el fog múlni. Amikor januárban idejöttem tudtam, hogy nehézségeken kell túljutni, csapásokon kell keresztül menni. Ezeket most meg is kaptuk. De nem vagyok ideges a jövőt illetően. Végül a Tampa nyerni fog, mert úgy gondolom ez is csak a folyamat egy része, amin át kellett esnünk.”

Aztán beszélt játékosokról is. Úgy mint Gerald McCoy-ról, akit nagyon méltatott annak kapcsán, hogy a Buccaneers bejelentette ,az NFL Sportsmanship sportszerűségi díjra nevezte a játékost. Persze kiemelte, hogy nagyon nehéz volt a döntés közte és Lavonte David között, hiszen itt minden franchise egy játékost jelölhet meg. Aztán beszélt Danny Lansanah-ról is, amiből egy kicsit felsejlik Mason Foster sorsa is.

“Nem akarjuk David helyett játszatni. Tehetsége alkalmassá teszi középső LB posztra. A következő 3 hétben még többet meg fogunk tudni róla. Csak annyit mondok, ő egy olyan játékos, aki alapja annak, amit itt építünk.”

A hétvégi meccsről:

Ezek után itt az ideje egy kicsit a hétvégi mérkőzés elé is pár szót odabiggyeszteni! Csapatunkkal ellentétben a Panthers még eséllyel pályázik a csoportgyőzelemre. A Bengals ellen elért döntetlenje miatt mindössze 0,5 győzelemre van a jelenlegi elsőtől. A Falcons és Saints veresége esetén, a Bucs legyőzése máris az élre repítené őket, amivel ugyebár rájátszásba lehet jutni a mostani lebonyolítási rendszerben. Van tehát motiváció! Arról nem is beszélve, hogy a legutóbbi három derbit ők nyerték. Legutóbb 2012-ben győztük őket le, igaz akkor mindkétszer.

Hat egymást követő fordulóban elszenvedett vereség után a legutóbbi hétvégén végre nyerni tudott a Carolina a Saints otthonában, egy tömegverekedéssel tarkított mérkőzésen. Azonban ahogy korábban olvashattátok, egy autóbaleset miatt Cam Newton kihagyni kényszerül a soron következő találkozót. Az a Derek Anderson helyettesíti majd, aki az első fordulóban is győzelemre vezette a Párducokat csapatunk ellen. Anderson ezen a mérkőzésen kívül momentumokat kapott még a Steelers, a Ravens és a Packers ellen. 57 passzából 40 jutott célba 424 yardért. Ezen kívül 4 TD áll még az idén a neve mögött interception nélkül.

Csapatunknál meg tehát az a McCown kezd majd várhatóan, aki garantálja nekünk azt a “sok” győzelmet, amiben a csapatnak része van az idén. Azért is furcsa egy kicsit ez, mert a holtszezonban újabb pénzfelszabadítási akció várható. Szakelemzők ide jósolják Josht is. Egyébként úgy saccolják a csapat kb. 30-33 millió dollárt tud majd felszabadítani többek között olyan nevek elengedésével mint V-Jax, Dashon Goldson vagy akár Logan Mankins. Ennek tükrében a logikus megoldás Mike Glennon lenne a hátralévő fordulókban. De mit lehet tenni, ha a győzelmet McCown “garantálja”?

Futás és O-line

Azt már a szezon eleji beharangozóban is kiemeltem, hogy a Panthers O-line nem hemzseg sztárjátékosoktól. S sokszor hadilábon is állnak az irányító megvédésével. Azonban kiemelendő, hogy az elmúlt 8 fordulóban, az o-line hathatós közreműködésével, mindig 100 yard felett futottak. Legutóbb a teljesen széteső Saints ellen 271 yardot. Az állandóan sérülések árnyékában játszó futó egységükből Jonathan Stewart jeleskedik leginkább. S eddig Cam Newton is hozzátette a magáét. Durván a futott yardok 1/4-e volt az övé. Derek Anderson egy teljesen más stílusú játékos, ezért aztán ennek a sorozatnak a tovább vitele, a futások ellen valami javulást azért mutató Bucs defense ellen, nem garantált.

Mike Evans vs. Kelvin Benjamin

Már többször ejtettünk róla szót milyen kiváló elkapók érkeztek az idei draftról a ligába. Jelesül a két csapat is elkapót választott első körben. Itt láthattok róluk egy kis statisztikai összehasonlítást.

1213_4_meccs

Mike Evans Kelvin Benjamin
passz/elkapás 92/57 110/59
yard 935 848
átlag/elkapás 16,4 14,4
TD 10 9
leghosszabb játék 56yard 51yard
20+ yardos játék 19 13
fumble 0 1
first down 38 39

Defense

Védelmi oldalon a Panthers nem tudja produkálni azokat a számokat, amiket tavaly. Greg Hardy eltiltása ennyire rányomná a bélyegét a teljesítményre? Most Charles Johnson (6 sack) és a 2011-ben draftolatlanként a csapathoz érkező Mario Addison (6 sack) vették magukra az irányító siettetés mázsás súlyát. A fal közepén Star Lotulelei tavalyi számai is erősen hiányoznak. Az elmúlt szezonban félelmetes védőfalat ma maximum a jó jelzővel lehet illetni. Amiben viszont szembeötlő a változás, az a turnover mutató. Sok labdaszerzést és sok defense által szerzett pontot láthattunk tavaly a Párducoktól. Ez most olyannyira hiányzik, hogy ezen mutatójuk mínusz 1. Igaz mit mondjunk mi? Nekünk 8. Persze mínuszban.

A Bucs csapatánál van javulás a statisztikai adatokban. Legalábbis a szezon elejéhez képest most kevesebb a bekapott pontok száma. Viszont annyi a sérült illetve sérüléssel játszó játékos, hogy lassan a támadóknak is be fog kelleni segíteni. Még jó hogy hamarosan vége az alapszakasznak. A Bucs számára a szezonnak.

Akik hiányozhatnak

Oldalunkon ismét rengeteg a kérdéses játékos. Nem tudott edzeni Clinton McDonald és Major Wright is kihagyta a csütörtöki és pénteki napot. Limitáltan edzhetett Mason Foster,Gerald McCoy, a tight end ASJ, valamint a bokasérüléssel bajlódó Bobby Rainey. Lavonte David hétközben még limitáltan, péntekre teljes erővel edzett. Hasonló cipőben jár még Anthony Collins és Brandon Myers.

Az ellenfélnél Cam Newton hiánya mellett ugyancsak nagy a kétes bevethetésű játékosok száma. A hét közben csak limitáltan vagy egyáltalán nem edzők, de péntekre teljes edzésmunkát végzők sora a következő: Greg Olsen (TE), Chris Scott (G), Jonathan Stewart (RB), Ryan Kalil (C), Philly Brown (WR). Limitáltan tudott edzeni DeAngelo Williams (RB). Akinek viszont Newton mellett biztosan ki kell hagyni a mérkőzést, az a guard Amini Silatolu. Mondjuk amilyen formában van az idén, nem is olyan nagy veszteség.

Mint ahogy az sem lenne óriási veszteség, ha ezt a mérkőzést már akár le sem játszanák.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com