Falcons 3-34 ‎Panthers‬

A szezon legfontosabb mérkőzésén a Panthers a szezon legjobb játékát nyújtotta.

A Carolina uralta az Atlanta Falcons elleni mérkőzést és 34-3-as győzelmet aratott a vasárnapi párharc során a Georgia Dome-ban. Az offense gyorsan kezdett, 10 pontot szerzett az első két labdabirtoklásból, és a defense, amely könyörtelen nyomást gyakorolt az Atlanta irányítójára, Matt Ryan-re és hatszor sack-elte, két touchdownt szerzett.

"Nagyon büszke vagyok a csapatra." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Csapatként különböző csapásokkal szembesültünk, a játékosok ellenálló képessége látható volt ma."

A negyedik egymást követő győzelemmel a Panthers az első franchise, amely két egymást követő évben az NFC South bajnoka lett. Csakúgy mint tavaly, a 17. héten Atlantában nyerték meg a divíziót, a Panthers szurkolók ünneplésére vonulhattak le a pályáról.

"Nagyon sokat jelent ez a franchise számára." mondta Rivera. "Ez olyasmi számunkra, amire építhetünk, ahogy haladunk előre."

A Panthers korán megugrott és soha nem nézett vissza.

A 12 játékból álló, 77 yardos nyitó drive után, ami egy 21 yardos Graham Gano mezőnygóllal ért véget, a Carolina megtalálta az utat az end zone-ba a következő drive-ban.

Az irányító Cam Newton adott egy 5 yardos TD-t a tight end Ed Dickson-nak a 10 játékból álló, 87 yardos drive végén az első negyedben.

"Ez egy "check play – run to pass" játék volt." mondta Dickson. "Cam jó munkát végzett, én pedig elkaptam és beértem."

Úgy tűnt, az Atlanta szándékában áll a gyors felzárkózás. Az elkapó Devin Hester visszahordta a kickoff-ot 66 yardon keresztül, és TD-t szerzett volna, ha Joe Webbnem szereli.

A Falcons a Panthers 3 yardos vonaláig jutott. 2nd&goal-nál a fullback Patrick DiMarco szabadon volt, de elejtette a labdát. Ryan harmadik down-os passza a wide receiver Roddy White-nak incomplete volt, 21 yardos Matt Bryant mezőnygólra kényszerítve az Atlanta-t, már a második negyedben. Később bebizonyosodott, hogy ez volt az egyetlen pontszerzésük.

"Az egész a gyors kezdésről szólt." mondta a linebacker Thomas Davis. "Olyan volt, mintha hárfáztunk volna. Gyorsan kellett kezdeni a csarnokban. Nem hagyhatod, hogy a csapat lendületet kapjon."

Ettől kezdve a Panthers védelme átvette a teljes ellenőrzést. Egydimenzióssá tették az Atlanta játékát, és a pass rush következetesen érintette Ryan-t a zsebben.

"Úgy éreztük, minden alkalommal megzavartuk." mondta a defensive end Mario Addison. "Uraltuk a játékot."

04:32-vel a második negyed vége előtt a safety Roman Harper elkapta Ryan white-nak szánt passzát és 31 yardot visszafutva a pálya szélén touchdown-t szerzett.

"A defensive line jó nyomást gyakorolt." mondta Harper. "Láttam, hogy az elkapó bevág, majd felnéztem, és láttam a kacsázó labdát. El tudtam kapni, majd kaptam néhány jó blokkot. Ez egy gyönyörű dolog. Ez egy komplett csapatvédekezés volt."

Az Atlanta következő drive-jának negyedik játékában White-nak volt egy 20 yardos elkapása középen, de az újonc linebacker Adarius Glanton megfosztotta a labdától. Davis megszerezte és visszahordásával a Carolina offense a 4 yardos vonalról jöhetett 1st&goal kísérlettel.

"A védelem leoltotta a lámpát és megszerezték a labdát, ez megkönnyítette a dolgunkat." mondta Newton.

Newton azonnal futott középen egy 4 yardos TD-t, így a Panthers 24-3-ra vezetett a félidőben.

Miután a Carolina növelte az előnyét egy 48 yardos Gano mezőnygóllal, a meccs végleg eldőlt, köszönhetően egy másik defensive touchdown-nak a harmadik negyed utolsó másodperceiben.

4th&5-nél, a Carolina 36 yardos vonalánál, Ryan a wide receiver Harry Douglas-t vette célba, amit az újonc safety Tre Boston tökéletesen olvasott. Boston megszerezte karrierjének első interception-jét és követve a blokkokat 84 yardos TD-t ért el.

A negyedik negyed egy hosszú ünneplés volt a Carolina-nak és a szurkolóknak, akik hallatták a hangjukat, amikor a Panthers (7-8-1) bejutott a rájátszásba.

A Panthers (7-8-1) az Arizona Cardinals (11-5) csapatát fogadja az NFC Wild Card mérkőzésen a Bank of America Stadium-ban szombaton helyi idő szerint 16:35-kor (magyar idő szerint 22:35-kor).

"Megérdemlik." mondta Rivera. "Nem adtuk fel. Keményen játszottunk végig, és ezért vagyok nagyon büszke."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu