Bemutatták Jim Harbaugh-t a Michigan-nél, nem Ő lesz a legjobban fizetett edző

A Michigan Egyetem ideiglenes atlétikai igazgatója Jim Hackett tegnap hivatalosan is bemutatatta Jim Harbaugh-t a csapat következő vezetőedzőjeként. Tegnap kiderült, hogy az előzetes hírekkel ellentétben Harbaugh közel sem fog annyit keresni mint amennyiről korábban beszámolt a külföldi média.

A legfrissebb információk szerint Harbaugh hétéves szerződést írt alá a Michigannel ami évi 5 millió dollárt jelent a számára. A szerződés tartalmaz egy 2 millió dolláros aláírási bónuszt és különböző kompenzációs kiegészítőket. Harbaugh számára fontos, hogy az asszisztensei ís jól keressenek így pontos annyit akar keresni mint amennyit a San Francisco 49ers-nél.

A különböző kiegészítőkkel a keresete elérheti az évi 8 millió dollárt de hivatalosan 5 millió dollár lesz az alapfizetése amivel az egyetemi bajnokság harmadik legjobban kereső edzője lesz. Az Alabama-s Nick Saban 6.9 millió, az Oklahoma-s Bob Stoops 5.05 millió, a Texas-os Charlie Strong és a Texas A&M-es Kevin Sumlin 5 millió és a Ohio State-es Urban Meyer 4.5 millió dollárt keres évente.

Fotó: usatoday.com