Newton készen áll a rájátszásra

Az utószezon egyfajta kiegyensúlyozottságot igényel.

A játék technikailag nem változik, de a nem kézzel fogható dolgok igen. Szeretnél komoly és koncentrált maradni, de nem akarsz feszült lenni.

Ez része annak, ami miatt a rájátszás olyan különleges. Ez egy másik állat. És az irányító Cam Newton készen áll a második szereplésére.

"Minden a labdabirtokláson múlik. Ez az, ami vonzza a rajongókat ehhez a játékhoz. Ezért jössz játszani az NFL-be. A rájátszás foci más." mondta Newton. "Fel kell kapcsolni egy újabb fokozatba."

Newton úgy véli, a tapasztalat segít neki és a Panthers-nek felkészülni az Arizona Cardinals elleni NFC Wild Card csatára.

A tavalyi, San Francisco 49ers elleni NFC Divisional Playoff vereség volt Newton első rájátszás mérkőzése, és egy csomó tanulnivaló volt abban a vereségben.

"Abszolút." mondta Newton. "Egy csomó ember először volt a rájátszásban, és nem tudták, mire számíthatnak."

Newton felvázolt néhány kulcsfontosságú dolgot, amivel sikeres lehet a rájátszás.

"Csak okosan kell játszani. Tudni kell, mikor kell lőni. Meg kell becsülni a first down-t és a pályán kell maradni." mondta Newton. "A rájátszás lendülete más, mint az alapszakaszé. A csapat, amely elkapja ezt, általában megszerzi a győzelmet."

Newton 2014-es balszerencsés esetei is segíthetnek, hogy felkészült legyen a nyomasztó utószezonra.

Először a holtszezonbeli boka műtét. Aztán a bordatörés. Newton hiányzott a szezon-nyitóról. A 3-2-es kezdés után a Panthers nyeretlen maradt hét egymást követő héten. Aztán jött az autóbaleset, mielőtt a Carolina egy késői hajrával megnyerte az NFC South divíziót Atlantában - a szülővárosában.

Ez éppen elég egy személynek. Newton azt mondta, hogy az események után egy csomó más szempontot is felfedezett magának, és a viselkedése tükrözi ezt. Jobban méltányolja a fontos dolgokat, és jól érzi magát a pályán.

"Az egyik dolog, hogy rengeteg tapasztalatot szerzett a tanulásban és a fejlődésben. Azt hiszem, kezdjük látni ezt." mondta a vezetőedző Ron Rivera mondta. "Talán rájött, hogy túl komolyan vett bizonyos dolgokat. Azt hiszem, ez segített neki, hogy nyugodt maradjon és lazábban játsszon. Ha jól érzi magát, ő istenverte jó."

És amikor Newton jól érzi magát, a csapattársai is jól érzik magukat.

"Látod ezt megjelenni." mondta Rivera. "Látod, hogy mindenki másképp veszi a levegőt és nyugodt. Megcsinál bizonyos dolgokat, és a srácok mennek utána. "Wow, megcsinálta."

Most Newton - megerősödve a szezontól, amely olyan sokféle módon támadta őt - kész bebizonyítani, hogy tud nyerni a rájátszásban.

"Ez nagyon sokat jelent, nem csak nekem, hanem a csapatnak is." mondta Newton.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu