Draft prospectek: Leonard Willams DE/DT, USC

Nem lehet elég korán elkezdeni az idei draft legtehetségesebb játékosainak bemutatását, így most ez is a kezdetét veszi. Az első bemutatásra kerülő prospect a USC kiválósága, Leonard Williams.

1994. június. 20-án látta meg a napvilágot Californiában, Bakersfield városában. Középiskolába Floridába járt, Daytona Beach-en a Mainland High School tanulója volt. Mind futballban mind atlétikában jeleskedett. Végzős évében 103 szerelésig és 10,5 sackig jutott. A Rivals.com az ötödik legjobb defensive endnek rangsorolta. Egyeteméül a USC-t választotta.

Újoncként rögtön berobbant az NCAA világába, 64 szerelést, 8 sacket és egy INT-t szerzett. A Pac-12 konferenciában a legjobb freshmannek választották a védők között. 2013-ra DT-ből DE lett. 74 szerelést és 6 sacket követően All-Pac-12 és All-American első csapatba választották. Ezt az elismerést megkapta legutóbb is, valamint csapata legértékesebb játékosa is ő lett. Juniorként 80 tackle-t és 7 sacket írhatott fel magának. Nem meglepetés tehát, hogy ott lesz a 2015-ös drafton.

Erősségei: kiváló tehetség, méretben, erőben és atletikusságban is ott van a topon, ritka kombináció az ilyen. Nagy felépítésű játékos széles vállakkal, hosszú végtagokkal, nem meglepő tehát, hogy a védőfal több posztján is kipróbálták. Remek kezdősebesség, laterális agilitás, rugalmasság és egyensúlyérzék jellemzi, jól tömi be a lyukakat. Hosszú karjaival távol tudja tartani a blokkolni igyekvő ellenfelet. Át tud vágni a védőn akkor is, mikor már vert helyzetben van. Könnyen megtalálja a játékszert és megvan a sebessége, hogy üldözze a labdás embert.

Gyengeségei: ahogyan a magasabb védőjátékosok nagy részének, ő is túl magasan játszik. Jól zárja le a passzsávokat, de jobb szem-kéz koordinációra van szüksége ahhoz, hogy hasznos fegyverként legyen jelen a játék ezen elemében is.

Nem véletlenül rangsorolják az idei class legjobb védőjátékosának. Darrell Russell után ő lehet a következő USC védőjátékos, akit a top 3-ban draftolnak. A védőfal több pozíciójában is bevethető, több csapat is megtalálhatja benne a számításait. Ha minden a papírforma szerint alakul, a kilencedik választásnál nem lesz már elérhető.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu