Az idei legeredményesebb running back visszautasította az elé tett szerződést

A jelek szerint a tegnapi nap a szerződéshosszabbítási tárgyalásokról szólt Dallasban. Hosszabbítottak Jason Garrett vezetőedzővel és Rod Marinelli defensive koordinátorral de nem sikerült megegyezniük a legeredményesebb running backükkel.

Az All-Pro running back DeMarco Murray 1.845 futott yardot és 13 futott touchdownt szorgoskodott össze az alapszakaszban így minden bizonnyal egy komoly szerződésre számított. A hírek szerint négyéves, 16 millió dolláros szerződést kínáltak fel amit Murray azonnal vissza is utasított.

Murray szerződése lejár az idei szezonban és ha csak ilyen ajánlatokat fog kapni a Cowboys-tól akkor le fogja magát tesztelni a szabadügynökpiacon. Azonban jelenleg megjósolhatatlan, hogy milyen szerződést kínálnának fel a rivális csapatok.

Az utóbbi években a pályán nem, de a fizetési listán nagyon háttérbe szorultak a running backek. A liga legjobban kereső futói mind 2012-ben írták alá a jelenlegi szerződéseiket és az azóta aláírt kontraktusok már meg sem közelítették a korábbi szerződéseket.

A Murray-nek felkínált szerződés évente átlagosan 4 milliót tartalmazott. Összehasonlításképpen az évi átlagok: Adrian Peterson 14,38 millió, LeSean McCoy 9 millió, Arian Foster 8,7 millió, Matt Forte 7,6 millió, Marshawn Lynch 7,5 millió, Jonathan Stewart 7,3 millió. Az egyedüli kivételt a Kansas City Chiefs RB-je Jamaal Charles jelenti aki (évi) átlagosan 6,937 millió dolláros szerződést kapott tavaly.

A wide receiver Dez Bryant szerződése is lejár az offseasonban de az elkapót mindenképpen meg akarják tartani. Murray jövője eléggé bizonytalan de a hírek szerint a Cowboys franchise taget rak majd Bryant-re ha nem tudnának megegyezni a hosszútávú szerződésről.

(nfl.com, Fotó: huddle.org, sportspyder.com)