Dirk Koetter első médiaszereplése

A Tampa Bay Buccaneers új támadó koordinátora először állt a média elé a mai napon. És hosszasan beszélt több, a csapatot érintő dologról is. De egy elemet gyakorta kiragadott a jövőre nézve. Miszerint az új támadósémát nem egy mereven kidolgozott rendszerre szeretné építeni, hanem a játékosok jelenlegi tulajdonságaira, erősségeire.

Érti ő ezalatt, hogy nem egy merev edző akar lenni, aki bármi áron lenyomja akaratát, és rendszerét a játékosok torkán. Hanem pont, hogy hozzájuk szeretné igazítani azt.

“Mindent meg fogunk tenni, hogy kihasználjuk azt a tehetséget ami van. Minden támadóegységnek vannak erősségei és gyengeségei. Megpróbálod használni az erősségeket, és elrejteni a gyengeséget.”

“A renszernek elég rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy figyelembe vegye a különböző erősségeit, és gyengeségeit a játékosoknak. Úgy gondolom ostobaság fogni egy rendszert, és lenyomni a játékosok torkán, ha az nem aknázza ki a játékos erősségeit.”

És mi is ez pontosan? Természetesen amit mindannyian hallani akartunk, és amit úgy gondolom elvárhatunk ésszerűen egy támadó koordinátortól. Egy olyan embert akarunk, aki képes a tehetséges játékosokból kihozni azt ami igazán bennük van, azt ami az előnyükre válik, és megszabadítani minket a gyenge oldaluktól. Ez az amit a Bucs tavaly ezen pozíciót betöltött edzője a legkevésbé sem tett meg. Valamint folyamatosan, görcsösen ragaszkodott egy bizonyos elképzeléshez. Függetlenül bármitől.

Ha pedig már erősségekről beszélünk meg kell említeni, hogy Koetter el volt ragadtatva, hogy abból mennyi található a Bucs háza táján. Szerinte sokkal több itt a tehetség, mint ahogy az külsőre, az előző szezon alapján látszódott. Természetesen elsőként Mike Evans és Vincent Jackson-t említette. Ők nyűgözték le a leginkább. Majd elmondta, hogy van itt 2-3 kiváló futó. És egy nagyon tehetséges fiatal tight end is. Utalván ezzel Austin Seferian – Jenkins-re. És kiket nem nevezett meg egyáltalán a tehetség kapcsán? Josh McCown-t, Mike Glennont, és a támadófal egyetlen tagját sem.

“Hiszek a kiegyensúlyozott támadóegységben. Ez az oka annak, hogy ha megkérdeznek egy védelmi edzőt, hogy mit a legnehezebb levédekezni, az egyik első dolog amit mondani fog: a kiegyensúlyozottságot. Túl jó védelmek vannak manapság az NFL-ben. Ha esetleg kapnak egy tippet, és tudják, hogy mi az az egy dolog amit meg kell állítaniuk. Akkor ők nagyon jól meg is fogják állítani azt az egy dolgot.”

“Az egyensúly nagyon fontos dolog. Figyelembe kell venned az idő, és pont faktorokat, hogy tudd mennyire legyél kiegyensúlyozott. Ha már a második félidőben jársz persze, és nagy rajtad a nyomás, akkor erősen meghatározza azt az idő és a pontok. De én határozottan hiszek az egyensúlyban.” – mondta Koetter

Kérdezgették persze az irányító kérdésről is. Ezzel kapcsolatban azonban elmondta, hogy ő még nem nézett körbe Mariota-val és Winstonnal kapcsolatban. Persze ha őket fogjuk egyáltalán draftolni. Hisz erről sem mondott semmit. Azt azonban elárulta, hogy milyen tulajdonságokat keres ő egy irányítóban: A legfontosabb Koetter szerint, hogy az irányító megfelelően fel tudja dolgozni az információkat, és jó döntéseket hozzon a pályán. Eztán fontos, hogy szívós legyen. Erős legyen a karja, pontos, intelligens, és mobilis. Mondjuk azt hiszem ezzel felsorolt minden jó tulajdonságot ami csak egy irányítóban fellelhető, így ezzel sem könnyítette meg a találgatók dolgát.

Azt is megemlítette, hogy Josh McCown azért csinált pár jó dolgot karrierje során, és hogy Mike Glennon pár dologban valóban nagyon hasonlít Matt Ryanre. Glennon és Ryan megosztozik pár statisztikai hasonlóságon. De alapvetően Ryan sokkal jobb játékos. Bár azért a sajtótájékoztató során érezhető volt, hogy Koetter a Buccaneers egyik jelenlegi irányítójától sincs hanyatt esve.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com