Newton játékának neve: Következetesség

Annak ellenére, hogy rengeteg öröm és bánat érte, az irányító Cam Newton a Panthers csapatával végig versenyben volt a Super Bowl-ért.

A következő szezonban Newton azt tervezi, hogy a Panthers újra versenyben lesz, remélhetőleg anélkül a néhány rossz pillanat nélkül.

"Következetesség - Azt hiszem, ez a legfontosabb dolog, sokkal inkább, mint bármi más. Ez a legnagyobb szó, amit tett a szememben." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Meg akarta csinálni, vágyott rá, efelől nincs kétségem. Tényleg nincs. Jobban akarta, mint bárki más, akit valaha is körülötte volt. Most segíteni kell neki eljutni erre a pontra."

Összességében Newton átlaga végül hasonló volt, mint az első három szezonban, de egy rögös úton jutott el idáig. Ő lett az első játékos az NFL ‬történetében, aki 10.000 passzolt yardot és 2000 futott yardot ért el az első négy szezonjában, valamint legalább 3.000 passzolt yardot és 500 futott yardot ért el négy egymást követő szezonban.

De Newton pályafutása során először hagyott ki mérkőzéseket 2014-ben, kihagyta a szezonnyitót a Tampa Bay ellen egy borda sérülés miatt, és a hazai meccset a Buccaneers ellen a 15. héten, miután autóbalesetet szenvedett.

"A műtéttel kezdődött - nem volt ott az OTA-n - és ott volt velünk az edzőtáborban, amíg borda sérülést nem szenvedett New England-ben." mondta a vezérigazgató Dave Gettleman, hivatkozva a boka műtétre, ami lelassította Newton-t az egész holtszezonban. "Nem tudott játszani a Tampa Bay ellen, és az első két meccsen senki sem beszélt a támadófalról vagy a sebességünkről, mert 2-0-val álltunk. Aztán elveszítettünk két meccset, visszajöttünk és megvertük a Chicago-t, így 3-2-vel álltunk, majd 37 pontot értünk el a Cincinnati ellen. Nem mentegetőzöm, csak a valóságról beszélek."

A Bengals elleni döntetlen után Newton együtt küzdött a csapat többi tagjával, a Carolina hat egymást követő meccsen kikapott, látszólag elszálltak a playoff remények. De a Panthers, Newton-nal a center mögött három meccsen, és Derek Anderson-nal egyszer, megnyerte az utolsó négy alapszakasz mérkőzést, amivel az első csapat lettek, akik egymás utáni évben lettek NFC South bajnokok.

"Tett néhány nagy lépést." mondta Rivera. "Sikerült néhány igazán jó dolog a támadó oldalon, ami nagyon tetszett - ennek sok köze volt az egészséges játékosok visszatéréséhez. Ez nagyban erősítette a támadófalat. Ez jó volt nekünk. Segítette a futó játékot. Ez segített az irányítónak."

Most az a Panthers feladata ebben a holtszezonban, hogy Newton több segítséget kapjon, ahogy ő dolgozik azon, hogy segítsen magának.

"Borzasztó sokat fejlődött, és el tudom képzelni, hogy fog még fejlődni." mondta Rivera. "Imádom, amit jelent nekünk. Szeretem, amit tett értünk. Azt hiszem, ő tényleg egy különleges, különleges, különleges játékos tud lenni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu