Marcus Arroyo és a Bucs útjai elváltak

Most már egész biztos, hogy nem Marcus Arroyo lesz jövőre az irányítók edzője Tampa Bay-ben. Számolt be róla Rick Stroud és számos más újságíró. 

Arroyo önnön hibáján kívül lett tavaly QB coach-ból támadó koordinátor, miután Jeff Tedford szívműtéte után nem tudta betölteni ezt a pozíciót. Azon túl, hogy ő vezényelte az NFL legrosszabb támadóegységét, egyáltalán nem volt könnyű helyzetben. Hisz kapott egy támadófalnak alig nevezhető valamit. NFL tapasztalattal szinte egyáltalán nem is rendelkezett, aztán hirtelen támadó koordinátor lett, és még a játékokat is neki kellett hívnia. Ehhez pedig még annyira sem értett, hisz a főiskolai karrierje során mindösszesen egy olyan év adódott, amikor ezt csinálta korábban. Arról meg már nem is beszélve, hogy fiatalabb volt, mint a rá bízott irányító. És emiatt is nem kevés kritika érte.

Így tehát Arroyo menesztése teljesen érhető a Bucs részéről. Akárhogy is a mély vízbe dobták, egyáltalán nem voltak elégedettek a munkájával. Ahogy mi szurkolók sem. Az pedig teljesen egyértelmű, hogy az irányítók munkájához sem tudott lópikulát sem hozzátenni. Pedig eredetileg ezért érkezett ide. Az NFL tapasztalat teljes hiánya azonban szépen vissza is ütött. Nem csoda tehát, hogy az új támadó koordinátor Dirk Koetter saját maga szeretné kiválasztani új irányító edzőjét.

Arroyo egy rövid nyilatkozatot is kiadott távozásával kapcsolatban:

“Én csak szeretném megköszönni Lovie Smith-nek, Jason Licht-nek, a Glazer családnak, és az egész Buccaneers szervezetnek. Nagyra értékelem a lehetőséget, amit QB edzőként kaptam, elfogadtam a többletmunkát, és a felelősséget a játéktervezéssel, amit váratlanul terheltek rám Jeff betegsége után. Annak ellenére, hogy ilyen nehéz körülmények adódtak, élveztem az itt töltött időmet nagyon. Most már előre tekintek, hogy folytathassam az edzői munkámat az NFL-ben, és ez a tapasztalat felbecsülhetetlen.” – mondta Arroyo.

Sokan nem fognak azonban örülni a hírnek, de Rick Stroud a Tampa Bay Times munkatársa arról számolt be, hogy a Buccaneers megtartja állásában a támadófal edzőjét, George Warhop-ot. Őt rengeteg kritika érte idén – hozzátartozik, hogy teljesen joggal – miután sikerült az egyik legrosszabb támadófalat edzenie az NFL történetében. A dolgon pedig egyáltalán nem segített, hogy olyan kutyaütők kaptak játéklehetőséget, mint Oniel Cousins, vagy Garrett Gilkey. Miközben a tehetség igen komoly szikráit mutató Kevin Pamphile csak a szezon végi meccsen jutott lehetőséghez. Mi ez ha nem edzői mulasztás?

0117_2_georgewarhop

Mégis úgy gondolják, hogy Warhop számára nem volt megfelelő “anyag” amiből dolgozhat. Hisz a Browns-ban töltött öt éve alatt sikereket tudott felmutatni. Ezért úgy döntöttek kap még egy lehetőséget. Nem volt ilyen szerencsés azonban Warhop asszisztense, Matt Wiegand. Ő ugyanis repült a csapatból. Így utólag félelmetes belegondolni, hogy ezt a szar falat ketten tudták összehozni.

És ha már edzőkeringő, akkor felmerült a hír, hogy az Oakland Raiders új vezetőedzője, Jack Del Rio, szépen csábítgatja a Bucs védőfal edzőjét, Joe Cullen-t. A Tampa Bay azonban megtagadta az állásinterjút a Raiders-től. Így valószínűleg Cullen-re is igényt fognak tartani a jövőben.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com