A Bills korábbi vezetőedzője lett a Jaguars támadófalának edzője

A Jacksonville Jaguars tegnap bejelentette, hogy vezetőedző asszisztensként és támadófal edzőként szerződtették a Buffalo Bills korábbi vezetőedzőjét Doug Marrone-t. Marrone az idei egyetlen távozó volt akit nem rúgtak ki az állásából hanem saját maga döntött a távozás mellett (John Fox-tól eltekintve akitől kölcsönös megegyezéssel vált meg a Denver Broncos).

Az edzőnek korábban hároméves szerződése volt a Bills-el amely tartalmazott egy pontot, hogy a második évében, az alapszakaszt követő három napon belül lehetősége van kihátrálni a szerződéséből.

A hírek szerint Marrone nem értett egyet a Bills-nél végbemenő a változtatásokkal és az sem tetszett neki, hogy feláldozták a jövő évi Draft pickjeiket Sammy Watkins kiválasztásakor. Persze az sem lehetett utolsó szempont, hogy a szerződés felbontásakor garantált 4 millió dollárral tovább állhatott.

Marrone-t a Jaguars vezetősége az offensive koordinátori poszttal kapcsolatban is meghallgatta de végül az Oakland Raiders korábbi offensive koordinátorával Greg Olson-nal töltötték be a posztot. A hírek szerint a Bills-től való hirtelen távozása miatt több tulajdonos és front office vezető is megkérdőjelezte a lojalitását.

A szakértők Marrone kinevezését követően megkérdezték Gus Bradley vezetőedzőt is, hogy mennyire érzi biztonságban az állását. A vezetőedző állítása szerint nem aggódik emiatt pedig két év alatt csak 7-25-ös mérleget ért el.

A tulajdonosok a szezon közben könnyebben váltanak, ha a stábjukban egy korábbi vezetőedző található. A tavalyi alapszakaszban egyetlen vezetőedző váltás következett be. A Raiders Dennis Allen-t a vezetőedző asszisztens / támadófaledző Tony Sparano-ra cserélte le. Csak véletlen de Marrone is pontosan ezt a feladatkört tölti majd be a Jaguars-nál.

(nfl.com, Fotó: latesthuddle.com)