2014-es Giants FA igazolások

Mozgalmas offseasonunk volt tavaly, hiszen komolyan átalakult csapatunk és több nagy fizetési igényű játékost sikerült New Yorkba csábítani. Ez persze kockázatot is rejt magában, most nézzünk egy év után mennyire vált be a költekezés.

Dominique Rodgers-Cromartie (5 év/35 millió $)

Meglepő volt a leigazolása, hiszen Prince Amukamara mellé már megszereztük Walter Thurmondot és újraigazoltuk Trumaine McBride-ot is. Izgatottak lehettünk tehát a secondary miatt, talán soha nem is láthattunk ilyen erős névsort csapatunkban. A balszerencse azonban nem került el minket, mindössze DRC tudta egészségesen befejezni az évet, de ő is sérüléssel bajlódott a szezon során. Ennek ellenére örülhetünk a megszerzésének, szerintem bebizonyította, hogy meg tud birkózni az ellenfél első számú elkapóival is, ha pedig Amukamarával is sikerül új szerződést kötni, akkor remek CB párosunk lehet.

Geoff Schwartz (4 év/16,8 millió $)

A piac legjobb guardjának tartották, akinek fő ereje a futásblokkolásban rejlik. Ezt sajnos nem tudta megmutatni, hiszen az előszezonban IR-re került visszatérési lehetőséggel, majd aktiválása után újra a sérültlistán kötött ki. Emiatt nem volt esélye megmutatni, hogy megérte-e az árát, de 2015-ben bizonyítania kell, különben új csapatot kell majd keresnie.

Rashad Jennings (4 év/13 millió $)

Jól kezdte az évet, a liga top futói között volt. Sajnos ő is megsérült és a szezon végére Andre Williams átvette a kezdő helyet. Ennek ellenére elégedettek lehetünk Jennings játékával, ha megkapja a támadófaltól a kellő segítséget, akkor remek párost alkothatnak Williams-szel.

J.D. Walton (2 év/5 millió $)

Sok pénzt kapott ahhoz képest, hogy majdnem két évig nem lépett pályára. Nem is nagyon villogott, a támadófalhoz hasonlóan roppant inkonzisztens volt. Már érkezésekor sejteni lehetett, hogy csak átmeneti megoldást jelenthet és ez be is igazolódott. Én Weston Richburgben látom a jövőt.

Jameel McClain (2 év/4,1 millió $)

Jon Beason sérülése után ő lett a középső linebacker, amit felemásan oldott meg. Hol jobban hol rosszabbul játszott, de azt eddig is tudtuk, hogy nem ő fogja megváltani a világot. A rutinja és a remek személyisége mellette szól, a következő szezonban is hasznát vehetjük majd.

Robert Ayers (2 év/3,75 millió $)

Alulértékelt defensive end, aki érthetetlenül kevés játékidőt kapott Mathias Kiwanuka mögött. A szezon közepén alaposan elkapta a fonalat, később azonban ő is IR-re került, de szerintem senki nem szól rá egy rossz szót sem, a rotációban továbbra is ott lesz.

Walter Thurmond (1 év/3,5 millió $)

Ő volt a secondary első kiesője, amit roppant mód sajnálok, hiszen 2014 lehetett volna számára a kiugrás éve. Sajnos szinte alig játszott, így újabb évet kell várnia az áhított nagy szerződésre. Sérülése ellenére továbbra is csapatunkban szeretném tudni.

Quintin Demps (1 év/1 millió $)

Fizetéséhez képest korrekt teljesítményt nyújtott, de azért ő sem egy all-pro szint. A visszahordó játékba sajnos nem tudott besegíteni, safety-ként pedig korrekt cserének számít. Ezért a pénzért részemről továbbra is maradhat.

John Jerry (1 év/0,77 millió $)

Waltonhoz lehet hasonlítani őt is, leginkább csak a tűzoltásra volt jó. Remélhetőleg nem ő lesz jövőre a kezdő jobb oldali guard, de nem bánnám ha beugrónak maradna.

A többiekre kár pazarolni a szót...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: newyork.cbslocal.com