Mike Bajakian a Buccaneers új irányítóedzője

Arról korábban már beszámoltunk, hogy Dirk Koetter érkezésével egyenes útja volt kifelé a stábból Marcus Arroyo-nak, a korábbi QB edzőnek, illetve a tavalyi év támadó koordinátorának. Most már azonban az utódja is megvan az irányítók edzőjének.

A Buccaneers stábjának választása – talán korán sem meglepő módon – Mike Bajakianra esett, a Tennessee Volunteers jelenlegi támadó koordinátorára. A választás pedig azért nem meglepő, mert Bajakian szintén tekint közös múltra Lovie Smith-szel. Hisz 2004 és 2006 között együtt dolgoztak a Chicago Bears csapatánál. Itt mint offensive quality control, és mint az elkapók edzője tevékenykedett. Azonban ezt a rövidke chicago-i időszakot leszámítva semmilyen NFL tapasztalattal nem rendelkezik. Irányítókat azonban edzett már korábban több egyetemi csapatnál is, hosszú éveken keresztül. Dolgozott a Central Michigan Egyetemen, Cincinnati-ban, és Tennessee-ben is. Viszont érdekes módon, Dirk Koetterrel, a jelenlegi támadó koordinátorunkkal soha nem dolgoztak még korábban együtt.

NFL tapasztalat híján pedig várnánk a csodát, hogy milyen nagy nevekkel dolgozhatott Bajakian. Azonban ki kell ábrándítanom mindenkit. Nagy nevek egyáltalán nincsenek, a sok évi tapasztalat ellenére sem. Pro-style irányítókat edzett leginkább. És a legnagyobb nevek itt is olyanok, mint Zach Collaros, vagy Dan Lefevour. Ha esetleg nem lenne valakinek ismerős ez a két név, az nem is csoda. Hisz Collaros mint draftolatlan szabadügynök került a ligába 2012-ben, épp a Buccaneers csapatához, de a keretszűkítést sem érte meg. Jelenleg pedig a Hamilton Tiger-Cats játékosa. Lefevour pedig négy évet töltött az NFL-ben, négy különböző csapat tartalék irányítójaként, a drafton pedig hatodik körben kelt el. Mára már viszont ő is a Hamilton Tiger-Cats-nál játszik a Kanadai Futball Ligában.

Így tehát elmondható, hogy a Bucs nem éppen egy irányító guruval gazdagodott Bajakian személyében. Bár a tapasztalatban nem lehet hiány, hisz 1996 óta az edzői pályán tevékenykedik. Azonban majd kiderül, hogy a tapasztalatlan irányítók nevelgetése mennyire tesz valakit sikeressé egy NFL franchise-nál. Azért teljesen elszomorodnunk sem kell. Hisz edzett ő második és harmadik körös támadókat is. Mint például Travis Kelce, a Kansas City Chiefs jelenlegi tight endje. Támadó koordinátorként pedig szintén sikeresnek mondható, hisz az ő általa vezetett offense-k általában az élen állnak konferenciájukban, a legtöbb statisztika terén.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com