Thomas Davis‬ kapta a Walter Payton NFL Man of the Year díjat

A Carolina Panthers linebacker-e, Thomas Davis kapta a Walter Payton NFL Man of the Year díjat. Davis a rangos elismerést szombat este vette át a negyedik "NFL Honors" show keretében a Symphony Hall-ban, Phoenix-ben, néhány mérföldre a Super Bowl XLIX helyszínétől.

"Srácok ebben a bajnokságban, én csak azt szeretném mondani nektek: "Hozzunk áldozatokat. Merjünk különbözni." mondta Davis. "Mutassuk meg ezeknek a gyerekeknek, hogy mennyire törődünk velük. "

Davis, aki szintén döntős az Art Rooney Sportsmanship Award-on, kapott egy 50.000 $ értékű adományt, melyet egy általa választott NFL Alapítvány-nak adhat oda. A másik két döntős - a Green Bay Packers irányítója Aaron Rodgers és a San Francisco 49ers wide receiver-e Anquan Boldin - 10,000 $ értékű adományt kapott.

"Ez a díj jelenti és foglalja magába mindazt, amit sikerült elérnem és mindent, amin keresztül kellett mennem." mondta.

A díjat olyan NFL játékos kapja, aki a pályán kívüli közösségi tevékenységekben és a játékban is kiválóan teljesít.

Davis pályán nyújtott teljesítménye legenda. 2012-ben ő lett az első NFL játékos, aki visszatért a teljes szezonra három, ugyanazon térdén elvégzett ACL műtét után. Mióta visszatért, három egymást követő szezonban is legalább 100 tackle-t szerzett.

A pályán kívül Davis és felesége, Kelly a Thomas Davis Defending Dreams Foundation irányítója, a non-profit szervezet több mint 2000 hátrányos helyzetű gyermek és családjaik életén javít évente. 2007-es megalakulása óta az alapítvány több mint 500.000 $ támogatást osztott szét.

Az alapítvány egy ifjúsági labdarúgó táborban vendégül lát 350 fiút és lányt, a tanszer program 600 diákot támogat évente. Davis a csapattársak segítségével ad otthont az éves Thanksgiving meal eseménynek a Battered Women's Shelter szervezetnek a karácsonyi esemény mellett.

2013 júniusában az alapítvány megépítette az első és egyetlen parkját Davis szülővárosában, Shellman-ben.

Az alapítvány sarokköve a Youth Leadership Academy, egy 16 hetes délutáni program, ami az alacsony jövedelmű középiskolás diákoknak segít olyan területeken, mint az etikett, nyilvános beszéd, közhasznú munka, vezetés - ami rendkívül fontos és személyes Davis számára. 2011 augusztusában Davis volt a család első tagja, aki elvégezte a főiskolát.

"Ez a díj nagyon sokat jelent nekem, ez jelképezi azt az értékes munkát, amelyet az NFL, a játékosok, és 32 csapat végez a közösségben." mondta Davis. "Szerencsés vagyok, hogy ilyen erős a támogatási rendszer a családomban, a Carolina Panthers-nél és az NFL-ben, amely lehetővé teszi számomra, hogy hatást gyakoroljak a közösségekre, amelyeket szolgálunk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu