Hall of Fame 2015: Bill Polian

Bill Polian-t, aki a Panthers vezérigazgatója volt az első három szezonban, beválasztották a Pro Football Hall of Fame-be.

Miután NFL karrierjét a Kansas City Chiefs-ben kezdte 1978-ban, Polian később három különböző franchise-t vezérelt a rájátszásba. Vezérigazgatója volt a Buffalo Bills-nek 1986-92 között, amikor a csapat részt vett négy egymást követő Super Bowl-on. Polian a Panthers general manager-e volt 1995-97 között és a csapat a rájátszásba jutott már a második szezonban. 1998-2011 között az Indianapolis Colts elnökeként a csapat 11 alkalommal jutott a rájátszásba és megnyerte a Super Bowl XLI-t.

Polian kétszer lett The Sporting News Executive of the Year díjazott Carolina-ban. Az alakuló szezonban, 1995-ben a Panthers nyerte a legtöbb meccset, mint újonnan alakult csapat (hét), és az első olyan újonnan alakult csapat, amely legyőzte a címvédő Super Bowl bajnokot, a San Francisco 49ers-t. 1996-ban a Carolina lett az első másodéves csapat az NFL történetében, amely megnyerte a divíziót és bejutott az NFC Championchip fordulóba.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu