Hivatalos: Dan Quinn a Falcons vezetőedzője

Már hetek óta tudni lehetett de csak ma vált hivatalossá, hogy a Seattle Seahawks defensive koordinátora Dan Quinn lesz az Atlanta Falcons vezetőedzője. A csapat vezetősége körülbelül két hete választhatta ki Quinn-t de mivel a Seahawks hajnalig érdekelt volt az idei rájátszásban így a hivatalos lépéssel még várniuk kellett. A hírek szerint ötéves szerződést kötöttek az új vezetőedzővel.

Quinn pályafutása során megfordult a San Francisco 49ers, a Miami Dolphins és a New York Jets csapatánál is. 2009-ben és 2010-ben dolgozott először a Seahawksnál amikor a vezetőedző asszisztense és a defensive line edzője volt. A következő két évben visszatért az NCAA-be ahol a Florida defensive koordinátora és a defensive line edzője volt.

Gus Bradley-t 2013-ban kinevezték a Jacksonville Jaguars vezetőedzőjének és Quinn defensive koordinátorként visszatért Seattle-be és ekkor vette kezdetét a sikersztori. Bradley egy nagyon tehetséges védelmet hagyott örökül de a defense tulajdonképpen Quinn irányítása mellett vált ligaelit alakulattá. A 2014-es alapszakaszban ligaelsők voltak az engedett pontok, az engedett összyard, az engedett passzolt yard és harmadik az engedett futott yardok tekintetében.

A hírek szerint már szinte teljesen össze is állt a Falcons stábja. A Cleveland Browns korábbi offensive koordinátora Kyle Shanahan is csatlakozik a Falcons-hoz mint a csapat támadókoordinátora. Mellette pedig a Denver Broncos korábbi linebacker edzője Richard Smith lesz a csapat defensive koordinátora.

(nfl.com, Fotó: sportsglory.com)