Az új támadókoordinátor szerint Blake Bortles-nek meg kell hosszabbítani a játékokat

A Jacksonville Jaguars el akarja érni, hogy a csapat fiatal irányítója jobban használja a lábait a következő szezontól kezdve. A csapat új offensive koordinátora Greg Olson a The Florida Times-Union-nak adott interjújában arról beszélt, hogy ösztönözni kell Blake Bortles-t, hogy futásokkal jobban elnyújtsa a támadójátékokat.

Ez természetesen nem forradalmi újítás hiszen az utóbbi három szezonban láthattuk, hogy Russel Wilson esetében milyen sikereket lehet elérni ha egy irányító meg tudja nyújtani a playeket.

"Ha egy playben a védelem levédekezi a területeteket és van egy olyan játékosod aki lábon is nagyon fontos yardokat tud szerezni akkor ne akard visszatartani. Meg van az ideje amikor lábon kell megszerezni a yardokat. Több irányítónak ez nem tartozik a stílusához de Blake-ben megvan a képesség és továbbra is használni akarjuk." - nyilatkozta Olson.

Bortles újonc szezonjában sem számított zsebirányítónak hiszen 419 futott yardjával a csapat második legeredményesebb futója volt (ez azért mondjuk hatalmas kritika a futókra nézne is). A futójátékának erősítése önmagában azonban semmit sem ér így Olsen természetesen a passzjátékát is erősíteni akarja.

Az hogy Bortles hogyan irányít a zsebből az nem csak rajta múlik, hiszen egy jó fal nélkül esélytelen az ellenfél védőivel szemben. A tavalyi alapszakaszban a fal 71 sacket engedett ami természetesen negatív franchise rekordot jelent. Jól látszik, hogy az offense fal megerősítése a Jaguars az elsődleges feladata lesz.

(nfl.com, Fotó: jacksonville.com)