A Super Bowl-ra megváltozhat Minneapolis látképe is

Minneapolis_12018-ra akár jelentősen megváltozhat a város látképe és nem csak a milliárd dolláros stadion miatt.

Minneapolis városa ad otthont, az 52. Super Bowl-nak, ami nagy megtiszteltetés a város számára. Legutóbb 1992-ben, azaz már több mint 25 éve nem rendezhette meg a város az USA és talán a világ legnézettebb sporteseményét.

Egy tavalyi szavazáson azonban Minneapolis nyerte el az 52. Super Bowl rendezési jogát, amit majd 2018. február 4-én rendeznek meg az új Vikings Stadium-ban. A dátum persze még nem végleges.

Egy ilyen sporteseményre nagyon nagy felkészülés kell minden szempontból.

Talán összefüggésben van a dologgal az, hogy Minneapolis városában újabb felhőkarcolót építenek. Jelenleg is három közel 100 méter magas tornyot építenek a városban, de 1973 után újabb magasságokba törnek.

Jelenleg a fent említett évben épített IDS Center Minneapolis városának legmagasabb épülete a maga 241 méterével. Ez az USA 47., valamint a világ 286. legmagasabb épülete. Most viszont egy közel 300 méteres felhőkarcolóról álmodnak, mely Minneapolis és egész Minnesota legmagasabb épülete lenne.

Íme egy látványterv, mely több médiában is megjelent:

attachment-1

Helyet kapnának benne természetesen irodák vendéglátó egységek, szálloda és sok más dolog is. Azt nem tudni, hogy a Super Bowl-ra felépítenék-e a tornyot, de a tervek elvileg már megvannak.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com