A Vikings visszavárja Adrian Peterson-t

Nem nagy meglepetés, hogy a Minnesota Vikings eltiltása lejártát követően visszavárja legjobb running backjét Adrian Peterson-t. A futónak a felfüggesztése miatt, egy mérkőzés kivételével, ki kellett hagynia az egész tavalyi alapszakaszt. A csapat elnöke Mark Wilf a héten lenyilatkozta, hogy visszavárják Peterson-t ami nem meglepő hiszen nem csak a csapat hanem a liga legjobb running backjéről beszélünk.

Peterson hivatalosan április 5.-ig van eltiltva és az utóbbi hónapok hírei alapján nem volt egyértelmű, hogy hol fogja folytatni a pályafutását. A gyermekbántalmazásos ügye igen nagy port kavart fel és sokáig ügy tűnt, hogy már nem tud visszatérni a Vikings-hoz sőt egyes hírek szerint Peterson megkérte csapatát, hogy az ügyének lezártát követően küldjék el vagy tradeljék el Őt.

"Adrian sokat tett a közösségünkért és sokat tett értünk a futballpályán is. Természetesen Ő továbbra is Viking és alig várjuk, hogy visszakapjuk. Igaz az NFL-en is sok múlik. Most így látjuk az ügyet." - nyilatkozta Wilf.

A két évvel ezelőtti MVP tudását senki sem kérdőjelezheti meg de szokás szerint a fizetése jelentheti a legnagyobb problémát. Még három éves szerződéssel rendelkezik, a következő szezonban 15.4 millió, jövőre 15 millió és a szerződése utolsó évében 17 millió dollárt foglal el a fizetési sapkában.

Peterson a következő három évben összesen 47.4 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából és elküldés vagy trade esetén csak 2.4 millió dollár szabadulna fel. Gazdasági szempontból vállalhatatlan Peterson eltávolítása. Marketing szempontból más lenne a helyzet hiszen egy botrány mindig rányomja a bélyegét a játékosra de Peterson-t nem ítélték el így szerintem az összes Vikings szurkoló szívesen újra a csapatában látná a futót.

(nfl.com, Fotó: nytimes.com)