Adam Gase a koordinátor elutasítása miatt nem lett a 49ers vezetőedzője

A Denver Broncos korábbi és a Chicago Bears jelenlegi offensive koordinátora Adam Gase az év elején nagyon közel állt ahhoz, hogy a San Francisco 49ers következő vezetőedzője legyen azonban az interjú során feltett egyik kérdésre nem tetsző választ adott ezért meghiúsult a kinevezése.

A csapat general managere Trent Baalke hosszasan interjúztatta Gase-t és egyes jelentések szerint nagyon közel álltak a megállapodáshoz de egy eddig tisztázatlan ok miatt megszakadtak a tárgyalások.

A 49ers vezetősége Jim Tomsula-t akarta kinevezni a csapat defensive koordinátorának de Gase mással szeretett volna együtt dolgozni.

A hírről az NFL Media benfenntese Albert Breer és San Jose Mercury News munkatársa Tim Kawakami is beszámolt így nagy valószínűség szerint valóban ez lehetett az elutasítás oka.

A hírek szerint Gase megtartotta volna a csapat korábbi defensive koordinátorát Vic Fangio-t vagy a Cincinnati Bengals defensive back edzőjét Vance Joseph-et vitte volna a Bay Area-ba. Fangio-nak a jelek szerint mindenképpen távoznia kellett és utólag kiderült, hogy a Bengals megakadályozta Joseph távozását.

Miután megszakadtak a tárgyalások Gase és a 49ers között a csapat Tomsula-t nevezte ki vezetőedzőnek. Az új edző szakmai stábjába Eric Mangini-t defensive koordinátornak, Gepp Chryst-et pedig offensive koordinátor-nak szerződtették.

(nfl.com, Fotó: blog.sfgate.com)