A Broncos franchise taget adott Demaryius Thomas-nak

A Denver Broncos bejelentette azt amire számítani lehetett azaz, hogy franchise taget ad a wide receiverének Demaryius Thomas-nak. A csapat elkapója 12.823 millió dollárt fog keresni a következő szezonban kivéve ha július 15.-ig sikerül megállapodniuk egy hosszútávú szerződésben.

Thomas-t Peyton Manning 2012-es érkezése óta mindhárom évben beválasztották a Pro Bowl keretbe. Az elkapó az első két szezonjában 834 elkapott yardot és 6 elkapott touchdownt szerzett de Manning érkezése után elit elkapóvá vált. 297 elkapásból 4.483 elkapott yardot és 35 elkapott touchdownt szerzett az utolsó három szezonban. Thomas emellett az utolsó három szezonjában egyetlen mérkőzést sem hagyott ki.

Mivel kiderült, hogy a Broncos Thomas-nak adja a franchise taget ezzel együtt az is biztossá vált, hogy a névrokona, a tight end Julius Thomas ki fog lépni az idei szabadügynökpiacra. Így egy hosszútávú szerződést kell kötniük az ugyancsak Pro Bowl-er tight endel de a jelek szerint egyáltalán nem ragaszkodnak hozzá. Thomas top szerződést akar de a csapat jóval kevesebbet fizető szerződésben gondolkodik.

(nfl.com, Fotó: imagesatchieftain.com)