A Cowboys franchise taget tett Dez Bryant-re

Végül következzen a várt franchise tag. A hétévége óta nem volt kérdés, hogy a Dallas Cowboys franchise taget ad elkapójának Dez Bryant-nek. Erről a Cowboys tulajdonosának fia, a csapat ügyvezető alelnöke Stephen Jones beszélt az egyik nyilatkozatában és tegnap hivatalosan is bejelentették a döntésüket.

Bryant nem-exkluzív taget kapott és 12.823 millió dollárt fog keresni a következő szezonban. Bryant tagje értelmében más csapatokkal is tárgyalhat és egy jobb ajánlat esetén a Cowboys-nak lehetősége lesz változtatni az ajánlatán. Ha ezt nem teszik meg akkor Bryant távozik és két elsőkörös pick érkezik Dallasba.

Bryant-et a 2010-es Draft első körében választotta ki a Cowboys és eddigi pályafutása során 273 elkapásból, 3.935 elkapott yardot és 41 elkapott touchdownt szerzett. Jerry Jones egyik kedvenc játékosáról beszélünk így nem meglepő a tagelése, sőt a tulajdonos korábban ki is jelentette, hogy mindenképpen a csapatánál fogja tartani az elkapót.

Az offseason kezdete óta sok szakértő biztos volt benne, hogy a Cowboys fel fogja használni a tagjét csak az volt a kérdés, hogy Bryant vagy a running back DeMarco Murray fogja-e megkapni. A hírek szerint az elkapó tagelésével párhuzamosan egy "igazán méltányos szerződést" kínáltak fel Murray-nek. Egyelőre nem lehet tudni a futó szerződésajánlatának értékéről.

(nfl.com, Fotó sportsworldreport.com)