A Fox Sport szerint Winston csalódás lesz

Persze, tudom! Ilyenkor minden szakértő vagy önmagát önkéntes szakértőnek kikiáltó Paprikajancsi beszél össze-vissza. Ez lenne a jó húzás 1/1-re, meg az tuti nem lenne jó. De ki tudhatja ezt előre? Azonban a Fox Sport közzé tett egy összeállítást, mely igen elgondolkoztató! Szerintük hiba lesz Winstont választania a Bucs csapatának.

Az érdekes az a dologban, hogy nem is a játékos pályán kívüli viselkedését veszik górcső alá, hanem egészen más, inkább szakmai szempontok szerint indokolnak. Bár azt azért megemlítik, hogy az 1/1 és a nem kevés pénz, még jobban előhozhatja Winston karakter problémáit. Pedig még nekem is, aki abszolút nem vagyok Winston fan, inkább a jellemhibák adnak félelemre okot, mintsem az, hogy a játékos mennyire fog beválni az NFL-ben. De ezek után már az utóbbin is kezdek rágódni.

A Fox Sport három vonalon vezeti le indokolását. Vegyük sorba!

1. Interception-ök száma. Nos igen. Winston elég sok interception-t dob. Azonban ez az első pont az, amire azt mondom, ez javítható. Ha megnézzük pl. Matt Ryan vagy Payton Manning egyetemi éveit, ott is ezt láthattuk. Mégis nagyon tisztességesen teljesítő NFL játékosok váltak belőlük. Bár az igaz, hogy Ryan játékán ez a mai napig érződik. Kevesebb eladott labdája van, de azért van még így is szép számmal. S nála is megfigyelhető sokszor egyfajta túlvállalás, aminek kapcsán rá is térhetünk a második pontra.

2. Döntéshozatal. Senki sem kérdőjelezi meg. Winston mindig nyerni akar. Ez tulajdonképpen profi hozzáállás. Ugyanakkor ez nála olyan gátakat is felold, amiknek talán a helyükön kellene maradnia. A Ryan esetében is felhozott túlvállalás egy olyan berögzült, a játékos belső énjébe beleégett formula, amit nem hiszem, hogy bármely neves NFL edző is ki tud iktatni a játékosból. Winston esetében ékes példája volt ennek a Rose Bowl-on bemutatott felesleges fumble, egy teljesen elveszett játékszituációban, ahol be kellett volna nyelnie a sack-et, de ő még ott is hősködött. Természtesen ennek az lett a végeredménye, hogy az Oregon védői kisodorták a kezéből a labdát, majd TD-re visszahordták. Tudom! A Winston pártolók most azt mormolják, amit eddig is, hogy akkor már elment a meccs, nem azon múlt meg stb. Valóban! Azonban a játékos pályára vitt stílusában ez sajnos ettől függetlenül benne van és félek tőle, benne is marad. Winston nyerni akar! Azonban ez kritikus szituációkban a pályán forró fejű döntésekre sarkalhatja majd. Ami az NFL-ben hatványozottabb hiba lesz, mint az egyetemen. S mindezeket még csak nem is én mondom, hanem a Fox Sport munkatársai.

3. Jimbo Fisher játékosai. Jimbo Fisher-nek, az FSU vezetőedzőjének a keze alól sok nagy reményű irányító érkezett már az NFL-be. Azonban amikor a kisfilmben elkezdik sorolni a neveket, az emberen mintha villám futna át! JaMarcus Russell, Matt Flynn, Christian Ponder, EJ Manuel. Ezen kezdtem el agyalni s ezért is szántam rá magam erre a cikkre. Csupa olyan név, akik kisebb-nagyobb, vagy a 2007-es év 1/1-ese JaMarcus Russell által hatalmas csalódást keltettek a ligában. Matt Flynn-t leszámítva csupa első körös játékos, akik abszolút nem tudták beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com